Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2023

«Κόμμα Κασιδιάρη»: Στερνή μου γνώση! - Ποιοι ψωνίζουν μανιωδώς Alpha - Σφηνάκια για AVAX, EΚΤΕΡ, Cosmote, ΟΠΑΠ

«Κόμμα Κασιδιάρη»: Στερνή μου γνώση! - Ποιοι ψωνίζουν μανιωδώς Alpha - Σφηνάκια για AVAX, EΚΤΕΡ, Cosmote, ΟΠΑΠ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μπορεί το κλίμα στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς να ήταν πανηγυρικό μετά το σημαντικό εκλογικό αποτέλεσμα, όπως το μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν στην επόμενη μέρα και τα στοιχήματα που θα πρέπει να κερδίσει στη συνέχεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και κατά τον χαιρετισμό του προς τους Νεοδημοκράτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, διαμήνυσε ότι από σήμερα αρχίζει «σκληρή δουλειά» και προσδιόρισε τους επόμενους εκλογικούς στόχους: «Για όσους έχετε... "σύνδρομο στέρησης" από την εκλογική διαδικασία, σας θυμίζω ότι σε λίγους μήνες έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και σε έναν χρόνο ευρωεκλογές».

Ο πρωθυπουργός θέλει να διατηρηθεί ο αέρας νίκης που πνέει για το κόμμα και επιστεγάστηκε με το χθεσινό αποτέλεσμα, για να έχει συνέχεια και το... σερί των επικρατήσεων της γαλάζιας παράταξης επί αρχηγίας του.

 

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: Το exit poll έδινε από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή. Οι δημοσιογράφοι το ήξεραν, αλλά το απαγορευτικό της εκλογικής νομοθεσίας δεν επέτρεπε τη μετάδοση της είδησης, παρά μόνο κάποιες αιχμές στα social media, που ήταν άκρως διαφωτιστικές για τους στοιχειωδώς μυημένους.

Για την κοινή γνώμη ήταν σοκ η πορεία των «Σπαρτιατών», που μέσα σε 20 ημέρες, κατά σειρά: ιδρύθηκαν - πήραν το πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο - έλαβαν τη στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή - μπήκαν με άνεση στη Βουλή.

Ο έγκλειστος δηλαδή πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε το προφανές: περίμενε πρώτα να δοθεί η άδεια για την εκλογική κάθοδο και μετά έκανε τη δήλωση στήριξης.

Ηταν επόμενο ότι οι απανωτές τροπολογίες στο παρά πέντε που ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν θα κατάφερναν τον αποκλεισμό του «κόμματος Κασιδιάρη» αλλά το «διαφήμιζαν» κιόλας.

Δεν ήταν καθόλου λίγοι (και όχι μόνο από Κουμουνδούρου και Περισσό) όσοι υπενθύμιζαν χθες τα παραπάνω.

Συμφωνώντας ότι η μάχη που πρέπει πλέον να δοθεί εντός κι εκτός Βουλής πρέπει να έχει ουσία και όχι «αστυνομικά» χαρακτηριστικά.

 

ΒΟΡΙΔΗΣ: Να αποκρούσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί ευθυνών της ΝΔ για την είσοδο στη Βουλή του ακροδεξιού κόμματος «Σπαρτιάτες» με την υποστήριξη του Ηλία Κασιδιάρη, επιχείρησε ο Μάκης Βορίδης.

«Η διάταξη που φέραμε και ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο πέτυχε, γιατί ο Κασιδιάρης δεν είναι στη Βουλή. Στόχος ήταν οι καταδικασμένοι για εγκληματική οργάνωση να μην μπουν σε αυτήν», σημείωσε. Ωστόσο αυτό εξασφαλιζόταν και με την πρώτη τροπολογία και για να μην το πολυλογούμε, το θέμα έχει αναμφίβολα προβληματίσει -εκτός των άλλων- και αρκετά γαλάζια στελέχη.

Επισήμως, η Πειραιώς υποστηρίζει πως «τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ είχαν υψηλά ποσοστά και την προηγούμενη δεκαετία. Αυτό που έχει αλλάξει, είναι ότι η ΝΔ έχει διευρύνει σημαντικά την επιρροή της», λένε.

Όπως και να ’χει, τα αίτια της επανεμφάνισης ακροδεξιών βουλευτών στη Βουλή χρήζουν ενδελεχούς διερεύνησης…

 

OΠΑΠ: Σε ανανέωση της συνεργασίας τους, σε θέματα υπηρεσιών ασφάλειας, προχωρούν ΟΠΑΠ και η κατά 67,72% θυγατρική του, Neurosoft.

Ειδικότερα, μετά τη λήξη της τελευταίας τριετούς σύμβασης, οι δύο πλευρές υπογράφουν νέα, ετήσιας διάρκειας, με μονομερή δυνατότητα του OΠΑΠ να την ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια.

Η ετήσια αμοιβή της Neurosoft ανέρχεται σε 495 χιλ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ και θα παραμείνει σταθερή, σε περίπτωση ανανέωσης.

 

ALPHA BANK: Απόλυτος πρωταγωνιστής σε όρους συναλλαγών στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, οπότε σχεδόν 1 από τα τέσσερα ευρώ αφορούσε τον τίτλο.

Στην αγορά υποστηρίζουν ότι η εικόνα δεν σχετίζεται με πωλήσεις από τον Τζον Πόλσον ή συνδεδεμένα με τον επενδυτή funds. Οι κινήσεις αποδίδονται σε αγορές από funds που είδαν με… άλλο μάτι τον τίτλο, μετά το πρόσφατο investor day αλλά και το μπαράζ παρουσιάσεων στο εξωτερικό.

Οσο για τους πωλητές, εκτιμάται ότι πρόκειται για funds που είχαν έγκαιρα τοποθετηθεί στον τίτλο και «γράφουν» τώρα παχυλές αποδόσεις.

Αλλωστε η μετοχή κέρδισε πάνω από 52% το τελευταίο εξάμηνο.

 

AVAX: Αναρριχήθηκε σε υψηλό 110 μηνών ο τίτλος την Παρασκευή, κλείνοντας στο 1,29 ευρώ ή 4,86% υψηλότερα.

Η κατασκευαστική τρέχει ένα ράλι άνω του 60% το τελευταίο τρίμηνο. Ηδη η κεφαλαιοποίηση έχει σκαρφαλώσει στα 186,7 εκατ. ευρώ.

 

ΕΚΤΕΡ: Ανάχωμα στις πωλήσεις αποτέλεσε η ανακοίνωση της διοίκησης ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν βάζει «ταφόπλακα» στο σχέδιο για τη μεγάλη επένδυση στην Πάρο.

Ο τίτλος, που από το 1,83 ευρώ βούτηξε στο 1,6 ευρώ στον απόηχο της γνωστοποίησης της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, αντέδρασε την Παρασκευή επιστρέφοντας στο 1,69 ευρώ (+5,61%).

Ο τζίρος πάντως αισθητά χαμηλότερος από αυτόν με τον οποίο έγινε η βουτιά.

 

COSMOTE: Σε διαγραφή απαιτήσεων από πελάτες ύψους 137 εκατ. ευρώ προχώρησε το 2022 η Cosmote. Έτσι, τα υπόλοιπα πελατών στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ανέρχονταν σε 397 εκατ. ευρώ (505,7 εκατ. ευρώ στο τέλος 2021).

Εξ αυτών τα 228,4 εκατ. ευρώ είναι απαιτήσεις που εξυπηρετούνται, 21,2 μερικώς εξυπηρετούμενες ενώ οι μη εξυπηρετούμενες, μετά τις διαγραφές, μειώθηκαν σε 147,5 εκατ. ευρώ από 268 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2021.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v