Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 21 2023

ΙΝΤΕΑΛ: Ανακοινώνει μεγάλη εξαγορά - «Επιστροφή» ΕΤΕ στη Σοφοκλέους 10 - Κυριάκος: Θα μας κάνουμε και αντιπολίτευση

ΙΝΤΕΑΛ: Ανακοινώνει μεγάλη εξαγορά - «Επιστροφή» ΕΤΕ στη Σοφοκλέους 10 - Κυριάκος: Θα μας κάνουμε και αντιπολίτευση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Σας γράψαμε από χθες αναλυτικά ότι «κάτι τρέχει» με τον τουρισμό και ήρθε ο Νίκος Δένδιας να μας επιβεβαιώσει και... πολιτικά.

Λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν πάει καλά η σεζόν ή να το θέσω αλλιώς, είχαμε βάλει τον πήχη στον ουρανό»... «Δεν είναι κακή σεζόν, όμως είναι χαμηλότερη από αυτή που περιμέναμε για διάφορους λόγους. Η ακρίβεια αλλά και ο καιρός. Δεν μας βοήθησε και ο καιρός».

Πολύ νωρίς βεβαίως για να βγουν οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο η άνοδος των τιμών στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα πιο περιορισμένα βαλάντια των Ευρωπαίων, τα εισοδήματα των οποίων πλήττονται από την ακρίβεια στις χώρες τους, φαίνεται ότι θα παίξει ρόλο.

Στο μεταξύ δυναμώνει και ο ανταγωνισμός από την Τουρκία, καθώς οι απανωτές υποτιμήσεις της λίρας μειώνουν συγκριτικά τις τιμές του τουριστικού προϊόντος της.

 

ΙΝΤΕΑΛ: Ακούμε ότι επίκειται η ανακοίνωση νέας -και μεγάλης- εξαγοράς από το εισηγμένο private equity. Θα αφορά σε άλλο κλάδο και θα συνδυάζει μετρητά και μετοχές έχοντας συνολικό ύψος πάνω από 90 εκατ. ευρώ.

Κι όταν λέμε επίκειται, εννοούμε πιθανότατα εντός της ημέρας.

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Δεν τη γλίτωσε την… μπανανόφλουδα. Η χθεσινή του φράση στον ΣΚΑΪ «σίγουρα η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για αρκετό καιρό, αλλά ίσως θα πρέπει εμείς να είμαστε η αντιπολίτευση του εαυτού μας. Αυτό σημαίνει εμείς οι ίδιοι να είμαστε αυστηροί, πολύ αυστηροί. Να εκφράζουμε τα μείον μας», ακούστηκε κάπως περίεργα.

Κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν «βούτυρο στο ψωμί» των αντιπάλων, που μιλούν για αποφυγή τυχόν παντοδυναμίας του. Αλλά τόσο κοντά στις εκλογές και με όλες τις δημοσκοπήσεις να δίνουν άνετη αυτοδυναμία, άνθρωπος είναι, υπέπεσε στο ολίσθημα, να τα πει όπως περίπου (θα) είναι.

Ιστορικά βεβαίως, δεν είχαμε στην Ελλάδα παράδειγμα κυβέρνησης που να είναι ιδιαιτέρως αυστηρή με τα πεπραγμένα της. Μη σας πούμε και παγκοσμίως.

 

ΕΛΠΕ: Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 35 εκατ. ευρώ (34,99 εκατ. ευρώ) προχώρησε η θυγατρική της Ελληνικά Πετρέλαια στις ΑΠΕ (Helleniq Renewables).

Προετοιμασία για τις εξαγορές σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

ΠΛΟΥΤΟΣ: Πολλή συζήτηση και δικαίως γίνεται για το περίφημο 1%, τους λίγους κροίσους δηλαδή, που καρπούνται τη μερίδα του λέοντος του παγκόσμιου πλούτου.

Ακόμα και αυτός ο αριθμός, ωστόσο, είναι λίγο σχετικός, αν τον δεις από την πλευρά του πλούτου κάθε χώρας. Για να μπει στο κλειστό αυτό κλαμπ ένας κάτοικος του Μονακό πρέπει να έχει καθαρή περιουσία 12,4 εκατομμύρια δολάρια. Αν πάλι μένει στην Κένυα, αρκούν 20 χιλιάδες δολάρια...

Τα στοιχεία παρουσιάζει έκθεση της Knight Frank. Σε αυτήν η στήλη δεν εντόπισε στοιχεία για την Ελλάδα.

Οπότε δεν ξέρουμε ποιο όριο χωρίζει λαό και Κολωνάκι!

 

ΕΤΕ: Στην επαναγορά του πενταώροφου κτηρίου επί της Σοφοκλέους 10 (σ.σ. το κτήριο που στέγαζε επί χρόνια το Χρηματιστήριο) προχωρά η Εθνική από εταιρεία συμφερόντων Παπαλέκα.

Η Εθνική έχει ήδη μισθωμένο το κτήριο και η απόφαση (επαν)αγοράς του ελήφθη με καθαρά χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφοκλέους 10 περιλαμβανόταν μεταξύ των ακινήτων που εισέφερε η Εθνική στην Prodea (τότε Πανγαία). Εν συνεχεία η Prodea το πούλησε στην πλευρά Παπαλέκα μαζί με άλλα ακίνητα και τώρα επιστρέφει στην Εθνική.

 

ETE-ΚΛΑΔΟΣ POS: Σε ισχύ παραμένει η ασφάλιση των εργαζομένων του κλάδου POS της ΕΤΕ στην Εθνική Ασφαλιστική μέσω της ΕΠΑΣΠΠΕ (Εταιρεία Πρόσθετης Ασφάλισης Προσωπικού Πρώην Εθνικής).

Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος POS μαζί με το προσωπικό αποσχίστηκε από την Εθνική και εισφέρθηκε στην NBG Pay. Η γενική συνέλευση της τελευταίας στις 25 Μαΐου ενέκρινε τη σχετική σύμβαση, που είχε υπογραφεί μεταξύ της εταιρείας και της εκ των μετόχων της (σ.σ. με 49%) Εθνικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v