Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2023

Μυτιληναίος: Τα κέρδη, το consensus και το… παρελθόν - Η ΓΣ της AΛΦΑ και το στοίχημα της ΛΑΒΙ - Σφηνάκια για CPI, IKTIN

Μυτιληναίος: Τα κέρδη, το consensus και το… παρελθόν - Η ΓΣ της AΛΦΑ και το στοίχημα της ΛΑΒΙ - Σφηνάκια για CPI, IKTIN

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 251 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 51%, θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη του εξαμήνου για την εταιρεία του Ευάγγελου Μυτιληναίoυ (φωτό), σύμφωνα με το consensus εννέα αναλυτών.

Ωστόσο η εμπειρία από το παρελθόν δείχνει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία συστηματικά εκπλήσσει θετικά, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Η αίσθηση της στήλης είναι ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα, με το flash note που θα κυκλοφορήσει σήμερα, παρότι το 2022 με το οποίο συγκρίνονται τα αποτελέσματα, ήταν έτος-ρεκόρ στην κερδοφορία. 

Προς τα εκεί άλλωστε παραπέμπει και η συνεχιζόμενη και χθες άνοδος της μετοχής, που έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 36,68 ευρώ (+1,44%), με τις δεύτερες σε αξία συναλλαγές σε όλη την αγορά.

  

ALPHA BANK: Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών καλούνται να εγκρίνουν μεταξύ άλλων οι μέτοχοι της τράπεζας στη σημερινή γενική συνέλευση. 

Το πρόγραμμα προβλέπει την απόκτηση έως 35 εκατ. μετοχών σε εύρος τιμών από 0,29 έως 3 ευρώ. 

Σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης, θα έχει διετή διάρκεια, ενώ το συνολικό κόστος επαναγοράς δεν θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, τους πρώτους 12 μήνες ισχύος του.

Θεωρητικά, οι ίδιες μετοχές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία σκοπό (ακύρωση και μείωση μετοχικού κεφαλαίου, διάθεση στο προσωπικό κ.ά.). 

Στην πράξη, όμως, η Αlpha προτίθεται να τις διαθέσει σε στελέχη και προσωπικό του ομίλου καθώς στα θέματα της ίδιας γενικής συνέλευσης περιλαμβάνεται και η δωρεάν διάθεση ως 35 εκατ. μετοχών σε βάθος τετραετίας.

 

LAVIPHARM: Ισχυρά κέρδη και χθες για τη μετοχή, που έκλεισε με άνοδο 6,73% και υψηλό τζίρο.

Καθώς φαίνεται, παρά την άνοδο άνω του 85% το τελευταίο τρίμηνο, οι μέτοχοι αποτιμούν θετικά το «στοίχημα» των στελεχών να λάβουν stock options, αν η εταιρεία «βγάλει» EBITDA άνω των 16 εκατ. ευρώ το 2025 και των 20 εκατ. ευρώ το 2026.

Εχθές κυκλοφόρησε και έκθεση της Ambrosia Capital που ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή με buy, βλέποντας περιθώριο ανόδου 26% (στα 0,86 ευρώ η τιμή-στόχος). Η Ambrosia εκτιμά ότι η εταιρεία θα εμφανίσει φέτος EBITDA 8,4 εκατ. ευρώ, από 5,5 εκατ. πέρυσι, καταγράφοντας ετήσια άνοδο άνω του 50%.

 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Στην έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας των πυρκαγιών, κατάσταση που δυστυχώς μάλλον επιβαρύνεται παρά εξομαλύνεται, αποδίδουν έγκυρες πηγές, την αναβολή που δόθηκε σε συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα μεταξύ του πρωθυπουργού και της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΕΒ.  

 

CPI: Κινητικότητα παρουσίασε χθες και η μετοχή της CPI (+6,78%). Από φέτος, η εισηγμένη έχει ξεκινήσει να γίνεται περισσότερο εξωστρεφής σε ό,τι αφορά τα χρηματιστηριακά ζητήματα (π.χ. βλέπε παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών) ενώ βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας για την εξαγορά άλλων εταιρειών.

Πάντως, στο συγκεκριμένο μέτωπο η διοίκηση της CPI δεν φαίνεται να βιάζεται, καθώς όπως μας λένε, θέλουν να συνδυάσουν ένα deal με κάτι ουσιαστικό και όχι με μια απλή κίνηση εντυπωσιασμού.

 

ΙΚΤΙΝΟΣ: Κέρδη 9,02% έγραψε χθες στο ταμπλό η μετοχή, με 661.422 τεμάχια να αλλάζουν χέρια και την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 427.511 ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν το τίναγμα της μετοχής στο γεγονός ότι «το χαρτί έχει μείνει πίσω» και στους πιθανούς καταλύτες του δευτέρου εξαμήνου που σχετίζονται με ένα ενδεχόμενο «comeback» της ζήτησης από την Κίνα, ή με μια πιθανή καλή προσφορά για την εξαγορά του τουριστικού project στην Κρήτη.

Οψόμεθα… 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v