Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 8 2023

Τα πωλητήρια Φουρλή στην Trade Estates-Το σκέφτεται η Eurobank για νέο ομόλογο-Σφηνάκια για Medicon, Intracom, Αλουμύλ

Τα πωλητήρια Φουρλή στην Trade Estates-Το σκέφτεται η Eurobank για νέο ομόλογο-Σφηνάκια για Medicon, Intracom, Αλουμύλ

EUROBANK-MREL: Ανοικτό άφησε η διοίκηση της Eurobank (φωτ. ο Φ. Καραβίας) το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα έκδοση συμπληρωματικών κεφαλαίων, εφόσον διαπιστώσει ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές, παρ’ ότι έχει ήδη επιτύχει τον άτυπο ενδιάμεσο στόχο δείκτη MREL της 1ης Ιανουαρίου 2024.

Η τράπεζα στις 30/6 διαθέτει επιλέξιμα κεφάλαια για το δείκτη MREL, που αντιστοιχούν σε 23,17% του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού (RWA), με τον άτυπο στόχο για την 1η Ιανουαρίου 2024 να προβλέπει τουλάχιστον 22,93%. Εφόσον η τράπεζα προχωρήσει σε έκδοση θα αφορά υποκατάσταση του Tier II.

Την 1η Ιανουαρίου 2025 ο δείκτης MREL πρέπει να ανέλθει σε 25,2% των RWAs και ένα χρόνο αργότερα σε 27,5%.

 

EUROBANK-ΑΠΕ: Τον περασμένο Ιούλιο η τράπεζα σύστησε μια νέα θυγατρική με την επωνυμία Eurobank Ανανεώσιμες Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία. Στόχος να δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικούς σταθμούς.

Τους οποίους προφανώς θα αναπτύξει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

 

MEDICON HELLAS: Συνεχίστηκε το αυγουστιάτικο «ξεπέταγμα» της μετοχής, η οποία από τα 3,58 ευρώ στις 31 Ιουλίου βρίσκεται πλέον στα 4,27 ευρώ, με μια μόνο πτωτική συνεδρίαση στο μεσοδιάστημα.

Η κίνηση γίνεται με αυξημένες συναλλαγές, καθώς χθες άλλαξαν χέρια 55 χιλιάδες τεμάχια, αριθμός που δεν είχε καταγραφεί ξανά φέτος.

Εν τω μεταξύ το πρώτο μισό της χρονιάς τα έσοδα ήταν μειωμένα, καθώς απουσιάζουν εργασίες που σχετίζονταν με την πανδημία.

 

ΙΝΤΡΑCΟΜ: Δίπλωσε η αντίδραση για τη μετοχή. Χθες το κλείσιμο ήταν στα 2,28 ευρώ με κέρδη 7,55%. Ο όγκος, 886 χιλιάδες τίτλοι, επίπεδο που είχαμε να δούμε από τα μέσα Ιουνίου.

Για τον όμιλο τρέχει η Δημόσια Πρόταση για την Κλουκίνας Λάππας. Η μετοχή πάντως έχει περιοριστεί έως τώρα σε «χαμηλές πτήσεις», με σχεδόν μηδενική απόδοση σε διάστημα 30 ημερών και κέρδη μόλις 6,5% στο εξάμηνο.

 

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δεν επηρεάζεται από τη λεγόμενη «θερινή ραστώνη» και συνεχίζει σε νέα υψηλά. Κλείσιμο στα 4,12 ευρώ στη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο 8,14% και συναλλαγές αξίας άνω των 540 χιλιάδων ευρώ. Στα 133,5 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση.

Η απόδοση τριμήνου πάνω από το 81%.

 

ΦΟΥΡΛΗΣ-TRADE ESTATES: Σε πώληση ακινήτων στην ΑΕΕΑΠ του ομίλου προχώρησε η Housemarket (ΙΚΕΑ) της Φουρλής. Πρόκειται για τα καταστήματα ΙΚΕΑ σε Ιωάννινα και Λάρισα μαζί με τα οικόπεδα καθώς και γειτονικά στο κατάστημα Λάρισας αγροτεμάχια.

Το τίμημα για τη Λάρισα ανήλθε σε 10,05 εκατ. ευρώ και για τα Ιωάννινα σε 3,4 εκατ. ευρώ. Μετά τη μεταβίβαση, η Housemarket μίσθωσε τα δύο κτίρια για 15 χρόνια. Από το δεύτερο χρόνο της μίσθωσης ως τη λήξη της το ετήσιο μίσθωμα θα ανέρχεται σε 6% επί του τζίρου του καταστήματος στη Λάρισα. Δεν έχει αναρτηθεί έκθεση εκτίμησης.

Μερικούς μήνες πριν την παραπάνω συναλλαγή, μεταξύ συνδεδεμένων μερών, η Housemarket είχε αποδώσει, όπως κατέγραψε η στήλη, με τη μορφή μερίσματος εις είδος στη Φουρλής 13.293.453 μετοχές της Trade Estates αξίας 32 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Housemarket αποτελούσε, αρχικά, το βασικό μέτοχο της Trade Estates, εισφέροντας το σύνολο σχεδόν των ακινήτων (καταστήματα ΙΚΕΑ) της νεότευκτης ΑΕΕΑΠ.

Γιατί τότε αποφασίστηκε να μείνουν εκτός τα καταστήματα σε Ιωάννινα και Λάρισα και πωλήθηκαν τώρα παραμένει ερώτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v