Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2023

Τουρκία: Στα... μουλωχτά αγοράστηκαν 110 τόνοι χρυσού- Διακυμάνσεις που ζαλίζουν στο ΧΑ-Tips για ΟΤΕ και ΔΕΗ

Τουρκία: Στα... μουλωχτά αγοράστηκαν 110 τόνοι χρυσού- Διακυμάνσεις που ζαλίζουν στο ΧΑ-Tips για ΟΤΕ και ΔΕΗ

ΔEΗ: Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα μάθουμε τα αποτελέσματα δεύτερου εξαμήνου της εταιρείας.

Η Optima εκτιμά ότι θα καταγραφούν μειωμένα έσοδα (1,56 δισ. ευρώ) και επαναλαμβανόμενα EBITDA σχεδόν 300 εκατ. ευρώ. Εκτιμά δε ότι θα πιαστεί ο στόχος που τέθηκε από τη διοίκηση για ετήσια EBITDA 1,2 δισ. ευρώ.

Πιέστηκε χθες η μετοχή (κλείσιμο στα 10,42 ευρώ με πτώση 3%). Από τις 21 Ιουλίου, οπότε έκανε το υψηλό των 11,12 ευρώ ακολούθησε πλαγιοκαθοδική πορεία.

 

OTΕ: Νωρίτερα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα εξαμήνου του Οργανισμού ενώ το απόγευμα θα ενημερώσει τους αναλυτές ο CEO Μιχάλης Τσαμάζ (φωτό). Οριακή αύξηση εσόδων (στα 855 εκατ. ευρώ) αλλά μείωση 2,2% στα προσαρμοσμένα EBITDA (325 εκατ. ευρώ) περιμένει η Eurobank Equities.

Χθες ο τίτλος ήταν από τους πρώτους (αν όχι ο πρώτος) μεταξύ αυτών του FTSE 25 που γύρισε σε θετικό πρόσημο στην προσπάθεια αντίδρασης. Δεν απέφυγε, όμως, το αρνητικό κλείσιμο, στα 14,3 ευρώ.

Παραμένει από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές σε επίπεδο αποδόσεων με -7,56% τις τελευταίες 30 ημέρες.

 

ΑΛΟΥΜΥΛ: Σε νέα υψηλά 180 μηνών σκαρφάλωσε ο τίτλος της με ευρεία άνοδο 6,4% στα 3,65 ευρώ. Χθες η μετοχή προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις, με ενδοσυνεδριακή διακύμανση σχεδόν 20%!

Ο τίτλος καταγράφει απόδοση άνω του 75% στο τρίμηνο ενώ από τη Δευτέρα «έπιασε δουλειά» ως ειδικός διαπραγματευτής η Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Η εταιρία εγκατέστησε πρόσφατα νέα γραμμή παραγωγής στη μονάδα του Κιλκίς ενώ στην παρούσα φάση δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές, με νέα showrooms σε Χάιφα και Βοσνία, αλλά και ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Ινδίας.

 

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: Σημείο των καιρών η μεγάλη άνοδος για μετοχές χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων με τζίρους… περιπτέρου.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ιδωθεί η νέα μεγάλη άνοδος σχεδόν 9% για την 3Α με συνολική αξία συναλλαγών ύψους… 7.619 ευρώ.

Ακραίο παράδειγμα η άνοδος 5,2% για τη ΦΙΕΡΑΤΕΞ, στα 0,526 ευρώ, που αύξησε την κεφαλαιοποίησή της κατά 265 χιλ. ευρώ με μια συναλλαγή μόλις 20 μετοχών, ύψους 11 ευρώ!

Αντίστοιχα, η ΜΙΝΕΡΒΑ κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση σε όλο το ταμπλό χθες, (13,85%), με συναλλαγές μόλις 737 τεμαχίων, αξία 447 ευρώ και συνολική διακύμανση που ξεπέρασε το 20%.

Σημειώνουμε και τη νέα άνοδο για την Ακρίτας με τζίρο 1.274 ευρώ. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 1,29% στα 0,47 ευρώ, προσφέροντας ωστόσο περιθώρια για «παιχνίδι» με ενδοσυνεδριακή διακύμανση ύψους 22%.

Καλοκαιρινό χαρτζιλίκι ίσως θα έλεγαν κάποιοι…

 

ΧΡΥΣΟΣ: Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά πάνω από 110 τόνους χρυσού αγόρασαν Τούρκοι εκατομμυριούχοι και εταιρείες της γειτονικής χώρας σε ένα μόλις τρίμηνο.

Αναζητώντας τρόπους προστασίας από τη βουτιά της λίρας, στράφηκαν στο πολύτιμο μέταλλο και μάλιστα, με απευθείας διμερείς συναλλαγές (over the counter) που θεωρούνται και οι πλέον δύσκολες στην παρακολούθηση. Η εκτίμηση ανήκει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού που αποδίδει σε αυτούς σημαντικό μέρος από την αύξηση κατά 7% της παγκόσμιας ζήτησης το 2ο τρίμηνο.

Σημειώστε μάλιστα ότι η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα το ίδιο διάστημα αναγκάστηκε να πουλήσει χρυσό για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση, ενώ την περίοδο των εκλογών η κυβέρνηση απαγόρευσε τις εισαγωγές του πολύτιμου μετάλλου σε μια προσπάθεια να περιορίσει το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v