Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 7 2023

Ποιοι θα τραβήξουν ρευστότητα από το ΧΑ - Bets σε Aegean & Quest πριν τα 6μηνα - Wall Street: Το bullying και το τελεσίγραφο

Ποιοι θα τραβήξουν ρευστότητα από το ΧΑ - Bets σε Aegean & Quest πριν τα 6μηνα - Wall Street: Το bullying και το τελεσίγραφο

QUEST: Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των blue chips του FT 25 κατέγραψε εχθές η μετοχή, κλείνοντας στα υψηλά ημέρας των 6,49 ευρώ (+1,89%), λίγο πριν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου με το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Η εταιρεία εμφάνισε σημαντική άνοδο σε πωλήσεις και EBITDA, με τη διοίκηση να αναμένει αύξηση στα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη και στο σύνολο της φετινής χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία του Θεοδ. Φέσσα (φωτ.) συμμετέχει και στη διαγωνιστική διαδικασία για την Κωτσόβολος, έχοντας υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά.

Η μετοχή δεν έχει «τρέξει» στο καλοκαιρινό ράλι του Χρηματιστηρίου, εμφανίζοντας ωστόσο απόδοση άνω του 25% σε ορίζοντα εξαμήνου. Διαπραγματεύεται δε κοντά στα υψηλά των 6,7 ευρώ, επίπεδα που κατέγραψε στις 14 Ιουλίου.

 

ΧΑ-ΑΜΚ-IPO: Ένα γεμάτο τετράμηνο με ΑΜΚ, IPOs και placement έχει μπροστά της η αγορά. Εκτός απροόπτου, τον χορό θα ανοίξει η Optima Bank καθώς η διάθεση νέων μετοχών για την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χ.Α προγραμματίζεται για το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου. Στόχος να αντληθούν περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσει η αύξηση κεφαλαίου της Intralot, ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ, ενώ Οκτώβριο-Νοέμβριο αναμένεται η διάθεση του 20% (περί τα 183 εκατ. μετοχές) της Εθνικής από το ΤΧΣ, που ενδέχεται να στραγγίξει τη ρευστότητα εξαιτίας του μεγέθους της.

Θα ακολουθήσουν οι δημόσιες εγγραφές των ΑΕΕΑΠ Noval και Trade Estates.

Και αυτά είναι τα γνωστά. Όλο και κάτι θα βγει εκτάκτως. Για παράδειγμα, διάθεση υφιστάμενων μετοχών από βασικούς μετόχους… 

 

AEGEAN: Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή, στα 13,18 ευρώ, ενόψει της ανακοίνωσης  σήμερα των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Προφανώς οι επενδυτές ασπάζονται την αισιοδοξία της διοίκησης της αεροπορικής για επιδόσεις ισχυρότερες και από το 2019 φέτος, με τον CEO Δ. Γερογιάννη (φωτ.) να τονίζει ότι η εταιρεία έχει ήδη ξεπεράσει τη «χρυσή» χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, τόσο σε θέσεις (capacity) όσο και σε επιβατική κίνηση.

Την αισιοδοξία του management συμμερίζεται και η αγορά, με τη Eurobank Equities να προβλέπει εντυπωσιακή απόδοση με διπλάσια EBITDA σε σχέση με το 2019 στο εξάμηνο, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 125 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να κινούνται στα 667 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά σχεδόν 50% σε ετήσια βάση και κατά 28% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Στο μέτωπο της κερδοφορίας, η χρηματιστηριακή αναμένει καθαρά κέρδη 28 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνει ότι η εισηγμένη ενδέχεται να υπερβεί και την πρόβλεψη για EBITDA 355 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης.

Οσο για τη μετοχή, που καταγράφει απόδοση 32% στο τρίμηνο και 84% στο εξάμηνο, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 13,8 ευρώ και η πρώτη στήριξη στα 12,28 ευρώ. 

 

WALL STREET: Ενα ιδιότυπο bullying βρίσκεται σε εξέλιξη στην καρδιά του καπιταλισμού. Μεγάλες τράπεζες και τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν βαλθεί να εξαναγκάσουν τα στελέχη τους να επιστρέψουν στα γραφεία, πίεση που αναμένεται να αυξηθεί τώρα που ήρθε το φθινόπωρο.

Οι διευθυντές της Citigroup Inc. υπενθύμιζαν στο προσωπικό τις προσδοκίες της εταιρείας για εργασία στο γραφείο. Η Goldman Sachs έστειλε μήνυμα ότι αναμένει από τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα. Η BlackRock Inc. σύντομα θα ανεβάσει σε τέσσερις, από τρεις, τις υποχρεωτικές ημέρες παρουσίας στο γραφείο.

Τρία χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στον χρηματοπιστωτικό τομέα έχουν επιστρέψει στα γραφεία, σύμφωνα με ανάλυση της Kastle Systems.

Αν αναρωτηθήκατε γιατί οι τράπεζες δεν περνούν από το bullying στο... τελεσίγραφο, η απάντηση είναι απλή.

Τα δύο τρίτα των εργαζομένων στον κλάδο δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν εάν τους ζητηθεί να επιστρέψουν στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v