Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2023

Η... επί τρία έκπληξη του ΟΠΑΠ - Ετοιμη να... τρυγήσει η Premia Properties - Ισπανία: Σειρά προτεραιότητας για νερό!

Η... επί τρία έκπληξη του ΟΠΑΠ - Ετοιμη να... τρυγήσει η Premia Properties - Ισπανία: Σειρά προτεραιότητας για νερό!

ΟΠΑΠ: Εως και τριπλάσιο από τις προβλέψεις των αναλυτών ήταν το προμέρισμα που αποφάσισε το Δ.Σ. του Οργανισμού. Φτάνει το 1 ευρώ ανά μετοχή, όταν πέρυσι ήταν 0,3 ευρώ και οι εκτιμήσεις το τοποθετούσαν στο 0,35.

Τα μεγέθη της εταιρείας, υπό τον Jan Karas (φωτ.), βελτιώθηκαν σημαντικά στο εξάμηνο, με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν τα 224,4 εκατ. ευρώ έναντι 167,2 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2022.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι η αυξημένη δραστηριότητα τυχερών παιχνιδιών σε Ελλάδα και Κύπρο αντανακλάται στην κερδοφορία του ομίλου και της εταιρείας, η οποία έχει περαιτέρω ενισχυθεί από τα χαμηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα λόγω της μειωμένης μόχλευσης.

Από την πλευρά της, η Eurobank Equities επισημαίνει ότι αν και το 50% του προμερίσματος μπορεί να θεωρηθεί «μη επαναλαμβανόμενο» (κεφαλαιακά κέρδη που σχετίζονται από την πώληση της Betano), o ΟΠΑΠ μπορεί να μοιράσει επιπλέον 0,7 ευρώ ανά μετοχή για τα φετινά κέρδη. Αν αυτό συμβεί, η σούμα βγάζει 1,7 ευρώ ανά μετοχή, η απόδοση 11%.

Υ.Γ. Το μάνατζμεντ ανακοίνωσε την ενεργοποίηση προγράμματος επαναγοράς μετοχών έως 150 εκατ. ευρώ, μέχρι το 2024. Ανώτατη τιμή αγορών τα 20 ευρώ. 

 

PUBLIC: Σε φημολογίες αποδίδει η πλευρά του ομίλου Olympia τα περί πιθανών επαφών με ΔEΗ για εξαγορά της αλυσίδας.

Το ενδιαφέρον, βέβαια, της Επιχείρησης για τον συγκεκριμένο κλάδο πρέπει να θεωρείται δεδομένο.  Εμφανίζεται άλλωστε μεταξύ των ενδιαφερόμενων για την εξαγορά της Κωτσόβολος, χωρίς επισήμως να επιβεβαιώνει αλλά και να διαψεύδει…

Σε αυτή τη φάση, πάντως, δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι διεξάγονται συζητήσεις.

 

ΔΕH: Βραχύβια αποδείχτηκε η επιστροφή πάνω από τα 10 ευρώ που επετεύχθη στις 22 Αυγούστου. Το κύμα πωλήσεων Παρασκευής και Δευτέρας έπληξε και τον τίτλο της Επιχείρησης, που έκλεισε στα 9,82 ευρώ.

Σε περιορισμένο εύρος η διακύμανση το τελευταίο τρίμηνο, με την απόδοση μόλις στο 4%.

 

ΙΝΤΡΑΛΟΤ - ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ: Μαζί στην άνοδο, μαζί και στην πτώση στις τελευταίες συνεδριάσεις οι δύο τίτλοι του Σωκράτη Κόκκαλη.

Χθες η μετοχή της Intralot υποχώρησε στο 0,685 ευρώ με απώλειες 7,43%, που την κατατάσσουν ως τη δεύτερη με τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες.

Τέταρτη χειρότερη επίδοση για την Κλουκίνας Λάππας. Κλείσιμο στο 1,16 ευρώ ή 5,69% χαμηλότερα.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ: Νέα κίνηση από την Ελληνικά Οινοποιεία (aka Sterner Stenhus των Ελληνοσουηδών αδελφών Γεωργιάδη) αναμένεται σύντομα, καθώς έχουν βάλει σκοπό να επεκτείνουν την επιρροή τους στην ελληνική οινοπαραγωγή. Δεδομένου δε ότι σημαντικό μέρος των ελληνικών επιχειρήσεων θεωρούνται distressed assets (υπενθυμίζουμε τις κινήσεις της Intrum για πακετάρισμα δανείων 40 οινοποιείων), διαφαίνονται ευκαιρίες.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν δεν προκύψει μια «Terra Toscana» με momentum στην ελληνική και διεθνή αγορά, υπάρχει και η Premia Properties, συμφερόντων επίσης της οικογένειας Γεωργιάδη, η οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί τα αμπελοτόπια και τις συγγενείς βιομηχανικές αλλά και τουριστικές εκτάσεις που διαθέτουν.

 

ΙΣΠΑΝΙΑ: SOS εκπέμπει η βιομηχανία τροφίμων και ζητά να της δοθεί προτεραιότητα πρόσβασης στο νερό!

Παρά το υφιστάμενο κύμα κακοκαιρίας. η χώρα μαστίζεται από συνεχιζόμενη ξηρασία που έχει φέρει τους αγρότες σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ετσι, ο σύνδεσμος του κλάδου προχώρησε σε αυτή τη σπάνια έκκληση.

Διατύπωσε παράλληλα το αίτημα προς την κυβέρνηση να αναπτύξει νέες διασυνδέσεις για μεταφορά νερού, να εκσυγχρονίσει τις υποδομές αποθήκευσης και να επενδύσει σε έργα αφαλάτωσης.

«Είναι σημαντικό η βιομηχανία τροφίμων και ποτών να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης σε αυτές τις σοβαρές συνθήκες και να έχει προτιμησιακή πρόσβαση στο νερό, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή και ασφαλής παροχή τροφίμων και ποτών», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Fiab.

Ηδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Μάιο σχέδιο αντιμετώπισης της ξηρασίας ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Η κλιματική κρίση είναι ακριβό πρόβλημα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v