Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2023

Το «μόνο ο Μητσοτάκης» και οι 90 μέρες - Carrefour: Βγάζει στη σέντρα τους προμηθευτές - Ντιλ Metropolitan με Ionis

Το «μόνο ο Μητσοτάκης» και οι 90 μέρες - Carrefour: Βγάζει στη σέντρα τους προμηθευτές - Ντιλ Metropolitan με Ionis

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Όταν διαβάζεις άρθρα που υποστηρίζουν, δικαίως ή αδίκως δεν έχει σημασία, ότι «μόνο ο Μητσοτάκης» μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής, πριν καλά καλά συμπληρωθούν 80-90 μέρες από τη θριαμβευτική νίκη στις εκλογές και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, δεν χρειάζεται να είσαι πολιτικός αναλυτής για να καταλάβεις ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό!

Τόσο βαρύ «σερί» δυσάρεστων για την κυβέρνηση εξελίξεων, σχεδόν χωρίς ανάσα, δεν έχει παρατηρηθεί τουλάχιστον κατόπιν της μεταπολίτευσης. Το «επιτελικό κράτος» φαίνεται να έχει… εξωκείλει, ενώ σειρά υπουργών έχει αποδειχτεί κατώτερη προσδοκιών και περιστάσεων, κάτι που χρεώνεται εν μέρει και στο εκτεταμένο rotation που έκανε ο πρωθυπουργός, παραβαίνοντας τον χρυσό κανόνα που λέει ότι «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις».

Ιδίως όταν μέσα από αυτό το rotation τοποθετήθηκαν σε κρίσιμα υπουργικά πόστα, πρόσωπα για τα οποία είναι γνωστό στους παροικούντες την κυβερνητική Ιερουσαλήμ ότι κάθε άλλο παρά φημίζονται για την… αποτελεσματικότητά τους.

Ο ανασχηματισμός ίσως είναι μια κάποια λύση, πλην όμως δεν φαίνεται ότι θα συμβεί πριν αποκρυσταλλωθεί η πλήρης εικόνα της βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία και των ανθρώπινων απωλειών, κι ένα σχέδιο «ανασυγκρότησης».

Ό,τι και να λένε πάντως οι φανατικοί οπαδοί της, η κατάσταση για τη Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει δραματικά, μέσα στο καλοκαίρι. Εκεί που πήγαινε «καβάλα», χωρίς αντίπαλο, για να σαρώσει (και) στις Δημοτικές τον Οκτώβριο, αλλά και στις Ευρωεκλογές σε περίπου 9 μήνες, τώρα βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση.

Καλό θα είναι να το αντιληφθούν άμεσα και τα κεντρικά στελέχη της, ιδίως τα… επιτελικά. Διότι από ένα όριο δυσαρέσκειας κι έπειτα, δικαιολογημένης ή όχι μικρή σημασία έχει, στο ερώτημα «ποιος αν όχι αυτός», οι πολίτες ψηφίζουν συχνά την απάντηση «όποιος να 'ναι, αρκεί να μην είναι αυτός».

 

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ: Το Χρηματιστήριο μάλλον θα πανηγυρίσει σήμερα την πρώτη κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την DBRS, μια και τις προηγούμενες μέρες κάποιοι πόνταραν έντονα ότι δεν θα συμβεί.

Στην ευρύτερη κοινωνία όμως, η υπόθεση επισκιάζεται πλήρως από τις τεράστιες καταστροφές και τις ανθρώπινες απώλειες στη Θεσσαλία.

Κι αυτό είναι μια πρόσθετη επικοινωνιακή απώλεια για την κυβέρνηση, ενόψει και της ΔΕΘ.

 

CΑRREFOUR: Στην αντεπίθεση περνά από σήμερα Δευτέρα ο γαλλικός όμιλος λιανικής, εξαπολύοντας πόλεμο στους προμηθευτές του. Η Carrefour αποφάσισε να τοποθετήσει ειδική σήμανση σε σειρά προϊόντων φωτογραφίζοντάς τα για αθέμιτη αύξηση τιμών και… shrinkflation.

«Αυτό το προϊόν είδε το βάρος του να μειώνεται και η τιμή που χρεώνει ο προμηθευτής μας αυξάνεται»: αυτό είναι το κείμενο στην ετικέτα που έβαλε η Carrefour.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Carrefour, Alexandre Bompard, ανακοίνωσε ο ίδιος την πρωτοβουλία στη γαλλική τηλεόραση: «Με αυτόν τον τρόπο έχουμε την πιο αξιόπιστη δυνατή πληροφόρηση για τους καταναλωτές, γιατί είναι απαράδεκτο να τους το κάνουμε αυτό».

Από τη συγκεκριμένη ενέργεια εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν 122 προϊόντα από γνωστές μάρκες. Χαρακτηριστικά, μια συσκευασία πατατάκια Lay's πήγε από 150 σε 135 γραμμάρια, ενώ η τιμή ανά κιλό αυξήθηκε κατά 32%. Ένα πακέτο Doritos -επίσης της PepsiCo- μειώθηκε 10 γραμμάρια ενώ η τιμή αυξήθηκε κατά 19%.

Αυτή η απόφαση της Carrefour έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Jean-Philippe André, επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας τροφίμων ANIA.

Τώρα στο ερώτημα αν κάποια εγχώρια αλυσίδα θα προβεί σε αντίστοιχη κίνηση, εκτιμούμε ότι μάλλον δεν θα το τολμήσει…

 

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση στον διαγωνισμό που «τρέχει» για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής και του κάμπινγκ Κονιαβίτη έδωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Ως νέα καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό έχει οριστεί η 28η Σεπτεμβρίου.

 

METROPOLITAN: Στην αγορά της εταιρείας Ionis Development, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης νοσηλευτικών μονάδων και εν γένει μονάδων υγείας, την εμπορία μηχανημάτων, αλλά και στην αγορά και μεταπώληση εμπορικών πλοίων προχωρά το Metropolitan (Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα).

Αντιπρόεδρος της Ionis Development είναι ο Δημ. Σπυρίδης, που κατέχει, επίσης, τη θέση προέδρου και CEO στο Metropolitan.

Τον περασμένο Μάιο, η Ionis Development μεταβίβασε στη μοναδική της μέτοχο, DSDS Holding Ltd, χαρτοφυλάκιο με τα εξής ακίνητα: οικόπεδο 1.000 τ.μ. στον Πειραιά στο οποίο βρίσκεται κτίσμα 324 τ.μ., οικόπεδο στη Μυτιλήνη 33,6 στρεμμάτων και διαμέρισμα στην οδό Ομήρου 21 στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v