Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 25 2024

Tαβάνια και… εκπλήξεις για τις Ευρωεκλογές - Πωλητήρια Prodea σε Κύπρο και Ιταλία - Tips για Οptima, Epsilon Net

Tαβάνια και… εκπλήξεις για τις Ευρωεκλογές - Πωλητήρια Prodea σε Κύπρο και Ιταλία - Tips για Οptima, Epsilon Net

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Μένουν περίπου 45 μέρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, οπότε είπαμε να αλιεύσουμε όσα προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις, φανερές και μυστικές, που έχουν φτάσει στα αυτιά μας.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει τώρα «πάτωμα» το 31% και «ταβάνι» λίγο πάνω, λίγο πιο κάτω από το 34%, εάν βοηθήσει η συσπείρωση και η επιστολική ψήφος. Κοινώς, ο πήχης του 33,12% που είχε πάρει στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2019, είναι σαφώς μέσα στις δυνατότητές της.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που ακούμε είναι ότι «έχει δυναμική» για το 17% αλλά και ορισμένες πιθανότητες για υψηλότερα (σε μια έρευνα καταγράφτηκε προοπτική και για ποσοστό κοντά στο 20%), ανάλογα με το πόσο θα ανέβει η συμμετοχή, ιδίως στις νεότερες ηλικίες.

Σημαντική λεπτομέρεια: Ο Στέφανος δεν παίρνει τα βουνά (και τις θάλασσες εσχάτως) έτσι στην τύχη ή γιατί του αρέσουν τα… μπάνια. Πηγαίνει στοχευμένα σε περιοχές όπου, σύμφωνα με τα focus groups, υπάρχει έντονη πιθανότητα αλίευσης ψήφων.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της συμμετοχής αλλά και η επιστολική ψήφος θα επηρεάσουν και τα δύο κόμματα, πρόκειται όμως για δεδομένα που δεν είναι καθόλου εύκολο να μετρηθούν με ακρίβεια από τις έρευνες, ιδίως όταν δεν υπάρχει «ιστορικότητα», όπως συμβαίνει με την επιστολική ψήφο.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να ελπίζουν σε ενίσχυση του ποσοστού από την επιστολική ψήφο εξωτερικού (όπου έχει διαπιστωμένα μεγάλη δύναμη) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ (καθότι ο Κασσελάκης έχει μεγάλη πέραση στις μικρότερες ηλικίες) ποντάρει στην επιστολική ψήφο νεαρών εγχώριων ψηφοφόρων, που θα βρίσκονται σε τουριστικά μέρη, για να δουλέψουν στην καλοκαιρινή σεζόν.

 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΙΙ: Η μεγάλη έκπληξη, λένε πρόσωπα που γνωρίζουν, είναι πιθανό ότι θα προκύψει στις πιο κάτω θέσεις. Για την ακρίβεια, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι η Ελληνική Λύση θα περάσει το ΠΑΣΟΚ, έστω και με βραχεία κεφαλή.

Αυτό δεν συμβαίνει σε διάφορες έρευνες που έχουν δημοσιοποιηθεί, οι οποίες φέρνουν μπροστά το ΠΑΣΟΚ, έστω και με μικρό ποσοστό. Ωστόσο, λένε οι γνώστες, είναι πιθανό ότι οι έρευνες αυτές άθελά τους υποκαταγράφουν το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης.

Είτε διότι δεν λένε αλήθεια για το τι θα ψηφίσουν οι ερωτώμενοι ψηφοφόροι της, είτε διότι προτιμούν απαντήσεις που πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, μεγαλώνοντας την αδιευκρίνιστη ψήφο. Προς το ίδιο σενάριο πάντως συνηγορεί και η «φρέσκια» απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές.

Εάν το κόμμα Βελόπουλου περάσει μπροστά, προφανώς ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει πρόβλημα. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι η κατάσταση μπορεί να οξυνθεί έτι περισσότερο, εάν δεν βγει ευρωβουλευτής ο θεωρούμενος ως «εκλεκτός» του προέδρου, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Διότι οι δύο πρώτες θέσεις δείχνουν να είναι «καπαρωμένες» από τον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιάννη Μανιάτη, ενώ πίσω από τον Σπυρόπουλο, λένε οι πληροφορίες, έρχεται δημοσκοπικά με… φόρα ο εκ μεταγραφής από τη ΝΔ, Θοδωρής Ζαγοράκης! Το ΠΑΣΟΚ, με τα σημερινά δεδομένα, δύσκολα θα βγάλει τέταρτη έδρα.

ΥΓ: Αθροιστικά, τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπεται να πάρουν ποσοστό της τάξεως του 20%.

 

ΦΛΕΣΣΑ: Ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα σοβαρό κεντροδεξιό κόμμα, με φιλελεύθερες αρχές. Άμα λάχει όμως, βάζει και νερό στο κρασί του, όταν έρχονται εκλογές, προκειμένου να πάρει και ψήφους από άλλες… δεξαμενές.

Χαρακτηριστική περίπτωση η Βίκυ Φλέσσα, που πήρε ξανά το χρίσμα για τις ευρωεκλογές και περιοδεύει σε εκδηλώσεις και τηλεοράσεις της επαρχίας, καλύπτοντας θέματα από τη... Θεοτόκο και τον ελληνικό πολιτισμό μέχρι την τραγωδία των Τεμπών.

Η στήλη πίστευε ότι έφτασε στο τέρμα όταν αναφέρθηκε στο άσμα… «Τούτ’ η γη που την πατούμε, όλοι μέσα θε να μπούμε».

Μάλλον έσφαλε καθώς ακολούθησε νέα τοποθέτηση, αυτή τη φορά για την τραγωδία των Τεμπών. «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί, αν θέλεις να ξέρεις, εμένα αυτή είναι η γνώμη μου».

Απολαύστε τη στα σχετικά βίντεο και καλή ψήφο! 

Όχι τίποτα άλλο, για την Ευρώπη, ρε γαμώτο. Να μάθουν οι Βόρειοι που «πίνουν και αυτοκτονούν» (κατά την κα Φλέσσα) τι εστί ελληνικός πολιτισμός. Να μάθουμε και εμείς τι εστί «συλλογική ευθύνη».

ΥΓ: Γενικότερα, παρά τα όσα είχαν ακουστεί, για περισσότερο «ποιοτικές» υποψηφιότητες, να βάλουμε λίγο «τα καλά μας» στην Ευρώπη, βρε αδελφέ, σχεδόν όλα τα κόμματα επέστρεψαν στην… πεπατημένη.

Γνωστές φυσιογνωμίες να είναι, από το «γυαλί», κι ας έχουν σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική, όση ο… φάντης με το ρετσινόλαδο.

 

OPTIMA BANK: Νέο ιστορικό υψηλό χθες για τη μετοχή, που σκαρφάλωσε στα 10,66 ευρώ με άνοδο 3,7%.

Η μετοχή εμφανίζει πλέον απόδοση άνω του 40% τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ η κεφαλαιοποίηση έχει ενισχυθεί στα 785 εκατ. ευρώ.

 

EPSILON NET: Ξεχώρισε στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή με άνοδο 5,1%, που την επανέφερε πάνω από το ορόσημο των 10 ευρώ.

Η μετοχή είχε κάνει κίνηση πάνω από τα επίπεδα αυτά στις αρχές του έτους, πληγώθηκε ωστόσο από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2023 και το μπέρδεμα με τη λογιστική αποτύπωση των stock options.

Εκτοτε η εταιρεία έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Εθνική Τράπεζα στις λύσεις all in οne και e-commerce ενώ εχθές ανακοίνωσε την εξαγορά δύο ακόμη εφαρμογών έναντι 1,2 εκατ. ευρώ.

Μετά την επιστροφή της μετοχής πάνω από τα όρια των 10 ευρώ, ζητούμενο πλέον είναι το… κάτι παραπάνω, εν μέσω γενικότερης φημολογίας για τον κλάδο της πληροφορικής.

 

PRODEA: Μειώνει την έκθεσή της σε ακίνητα σε Κύπρο και Ιταλία η ΑΕΕΑΠ. Τον περασμένο Δεκέμβριο πώλησε τη συμμετοχή της στην ιταλική Prodea Immobiliare έναντι τιμήματος 10,38 εκατ. ευρώ καθώς και ακίνητο στη Ρώμη (σ.σ. ιδιοκτησία Picasso Fund), έναντι 7,6 εκατ. ευρώ.

Φέτος, στις 22 Μαρτίου, πωλήθηκε άλλο ένα ακίνητο στη Ρώμη (σ.σ. ιδιοκτησίας Picasso fund) έναντι τιμήματος 10,4 εκατ. ευρώ.

Στην Κύπρο, η θυγατρική της Prodea, CYREIT, πώλησε τη συμμετοχή της στην Artoraco Properties, ιδιοκτήτρια ακινήτου γραφείων σε Λευκωσία, έναντι τιμήματος 4,87 εκατ. ευρώ, καθώς και ακίνητο στη Λευκωσία έναντι 705 χιλ. ευρώ.

Τέλος, πώλησε έναντι 4,8 εκατ. ευρώ ακίνητο κέντρου αποθήκευσης και διανομής και άλλο ένα φέτος (σ.σ. 18 Απριλίου) με τίμημα 2 εκατ. ευρώ.

Κάποια από τα παραπάνω ακίνητα πωλήθηκαν στη λογιστική τους αξία. Επιπρόσθετα, η εταιρεία προχώρησε στην πώληση σειράς μικρών εμπορικών καταστημάτων και γραφειακών χώρων στην Ελλάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v