Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2003

Είναι... τυχεροί οι ”τρίτοι” μέτοχοι της Αττικής;

Οπως μπορείτε να διαβάσετε στις ειδησεογραφικές σελίδες του euro2day.gr, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής δεν πήγε και τόσο καλά στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού κι έτσι έπρεπε να καλυφθεί στην... παράταση.

Βεβαίως, ήδη από τις 28 Φεβρουαρίου, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας είχε προειδοποιήσει με σχετική ανακοίνωση ότι προτίθεται ”να εκχωρήσει σε τρίτους τα δικαιώματα προτίμησης συνολικού αριθμού μέχρι 1.616.700 ή ποσοστού 3,88% επί του συνόλου των δικαιωμάτων, που απορρέουν από τις ίδιες μετοχές που έχει στην κατοχή της κατά το χρονικό διάστημα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο Χ.Α. (από 03.03.2003 μέχρι 11.03.2003) και με τιμή που προκύπτει από τη διαμορφωθείσα μέση τιμή μετοχής των κλεισιμάτων των πέντε (5) τελευταίων συνεδριάσεων στο Χ.Α. πριν την ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος”.

Από τη χθεσινή ανακοίνωση προς το ΧΑ προκύπτει πάντως ότι συνολικά έμεινε αδιάθετο περίπου το 20% των δικαιωμάτων, το οποίο εν συνεχεία διατέθηκε σε παλαιούς μετόχους και... (ναι καλά μαντέψατε) ”τρίτους”.

Γεγονός άκρως ενδιαφέρον δεδομένης και της διολίσθησης της τιμής της μετοχής έως την περιοχή του 1,5 ευρώ, όπου και η τιμή απόκτησης των νέων μετοχών.

Μήπως θα έπρεπε η καλή τράπεζα να ενημερώσει ποιοί είναι αυτοί οι ”τρίτοι”, πόσες μετοχές έλαβαν τελικώς και πόσες εδόθησαν σε ποιούς παλαιούς μετόχους; (αμφότεροι, οι παλαιοί και οι... ”τρίτοι” προφανώς προτίμησαν να τις λάβουν χωρίς να πληρώσουν το σχετικό δικαίωμα)



Ετσι, για λόγους διαφάνειας και ”επενδυτικής ενημέρωσης” σε δύσκολους καιρούς. Διότι αυτός ο χαρακτηρισμός των... τρίτων, δημιουργεί κάποια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκαν. Με... αγγελία τους βρήκαν; Και πώς ακριβώς έγινε; Τους είχαν στην... καβάτζα μήπως κι αποτύχει η αύξηση;

Μήπως όλα αυτά συνδέονται κάπως με τις τεράστιες απώλειες που κατέγραψε η μετοχή από την περιοχή των 4,56 ευρώ στο τέλος του 2002 ως το 1,48 ευρώ στις 17 Μαρτίου;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v