Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2003

Tί ακριβώς πληρώνει τόσο... σκληρά η Βαρβαρέσος;

Η μαύρη αλήθεια είναι ότι για πολύ καιρό την εταιρία Βαρβαρέσος και τη μετοχή της, την είχαμε ξεχάσει τελείως. Κι ο λόγος που τη θυμηθήκαμε δεν είναι καθόλου ευχάριστος.

Οι ζημίες στη χρήση 2002 ήταν ο πρώτος λόγος για να τη θυμηθούμε, ενώ ο δεύτερος- και πιο σημαντικός- ήταν το... σερί των απόλυτων limit down, τεσσάρων τον αριθμό, που έχει κάνει η μετοχή σε ισάριθμες συνεδριάσεις.

Συνολικά, από τις 19/2 η μετοχή έχει απολέσει περίπου το... 70% της αξίας της και τα ερωτήματα είναι μεγάλα.

Οπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων, κάποιοι κύκλοι, μάλλον προσκείμενοι στην εταιρία, λέγουν ανεπισήμως ότι πρόκειται για βίαιη έξοδο γνωστού - και ευτραφούς- ”λομπίστα” των κλωστών, με τον οποίον υπήρξε διαφωνία σε θέματα... αρχής.

Ωστόσο, η κατακρύμνιση της μετοχής σε τέτοιο βαθμό, δημιουργεί εύλογες απορίες σε σχέση με τα συμφέροντα του επενδυτικού κοινού, ανεξαρτήτως της αιτίας που την προκάλεσε. Ιδίως σε μια εταιρία στην οποία οι βασικοί μέτοχοι εμφανίζονται να κατέχουν το...71,8%!!!

Σε κάθε περίπτωση, το ηθικό δίδαγμα για τον επενδυτή δεν μπορεί παρά να είναι ένα. Φοβού τις μετοχές με χαμηλή πραγματική ρευστότητα, διότι όποια τιμή κι αν βλέπεις στο ταμπλό μπορεί να είναι ”μαγική εικόνα”!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v