Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2003

Οι αμφιλεγόμενες σχέσεις Λαμπράκη- Μπόμπολα

Αντικρουόμενες δεν είναι μόνο οι πληροφορίες για το μέτωπο του πολέμου. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις μεταξύ δύο μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, αυτών του κ. Λαμπράκη και του κ. Μπόμπολα.

Οι πληροφορίες για ”κόντρα” κατόπιν των κινήσεων της δεύτερης πλευράς στο τομέα των πλούσιων- και κοστοβόρων- ειδικών ενθέτων, αλλά και της ενίσχυσης των ποσοστών της στον ΤΗΛΕΤΥΠΟ (που ελέγχει ως γνωστόν το κανάλι MEGA), ”διασκεδάστηκαν” με πληροφορίες και δημοσιεύματα περί προσέγγισης των δύο ”ισχυρών ανδρών” και περί κοινής πολιτικής στο MEGA.

Yπάρχουν όμως και νεότερα. Οπως για παράδειγμα όσα λέγονται από ανθρώπους της αγοράς και θέλουν τη πλευρά Μπόμπολα να επιδιώκει ποσοστό έως και 50%, στην εταιρία εκτυπώσεων IRIS, ανατρέποντας το υφιστάμενο Status Quo υπερ του ΔΟΛ.

Σημειωτέον ότι η ΠΗΓΑΣΟΣ κατέχει ποσοστό 30% στην IRIS (το υπόλοιπο ανήκει στο ΔΟΛ) αλλά το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί, κατ αρχήν από την συγχώνευση της εταιρίας με την ORAPRESS Εκτυπωτική, η οποία τυγχάνει θυγατρική της ΠΗΓΑΣΟΣ σε ποσοστό 77%.

To ερώτημα λοιπόν είναι αν οι σχέσεις θα συσφιχθούν τελικά περισσότερο, ενόψει της φημολογούμενης δημιουργίας ”αντίθετου πόλου” στα MEDIA από τους κ.κ. Αλαφούζο και Βαρδινογιάννη, όπως μερικοί υποστηρίζουν ή αν η προσέγγιση θα αποδειχτεί δύσκολη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v