Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2003

Ιράκ: ”Its not over till its over” και στα Βόρεια

Εξαιρετικά επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι αμερικανοί αξιωματούχοι, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά κατέλαβαν αστραπιαία τη Βαγδάτη και παρά τους πανηγυρισμούς μιας μερίδας των ιρακινών.

Η αιτία, λένε γνώστες των εξελίξεων, βρίσκεται κατ αρχήν στο ότι απομένει η κατάληψη της ”έδρας” των σκληροπυρηνικών Σανταμικών, στη περιοχή του Τικρίτ, βορείως της Βαγδάτης, τις επόμενες ημέρες.

Εκεί, εάν δεν έχει πεθάνει ή συλληφθεί ο ιρακινός δικτάτορας, δεν αποκλείεται να δοθούν σκληρές μάχες.

Κι από την άλλη, εάν διαπιστωθεί ότι ο Σαντάμ έπαψε να ζει ή ότι έχει συλληφθεί, αυτό μπορεί να οδηγήσει άμεσα στην κατάρρευση του Βορείου Μετώπου, πριν δηλαδή καταφτάσουν εκεί ισχυρές αμερικανικές δυνάμεις.

Στην περίπτωση όμως αυτή, δεν είναι σίγουρο ότι θα συγκρατηθούν οι Κούρδοι που πολύ θα ήθελαν να μπούν (και να... μείνουν) στην περιοχή της Μοσούλης και του Κιρκούκ που είναι ”τίγκα” στα πετρέλαια.

Τότε βεβαίως θα προκύψει σοβαρό θέμα με την... Τουρκία!!!

Ετσι οι αμερικανοί περιμένουν τις επόμενες ημέρες να αναπτύξουν ταχέως ισχυρές μηχανοκίνητες δυνάμεις στο Βόρειο Ιράκ, καταλαμβάνοντας το Τικρίτ, τη Μοσούλη και το Κιρκούκ για να ολοκληρώσουν μια και καλή τη νίκη τους στα πεδία των μαχών.

Ως τότε θα είναι ιδιαιτέρως συγκρατημένοι και επιφυλακτικοί, καθώς ο διάολος- ιδίως σε καιρό πολέμου- έχει πολλά ποδάρια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v