Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2003

Ο επόμενος... κρίκος στον ”άξονα του κακού”

Επίσημα τρείς χώρες περιλαμβάνονται στον ”άξονα του κακού”, όπως αυτός... ορίστηκε από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Το Ιράκ, με το οποίο ήδη... ασχολούνται οι αμερικανικές δυνάμεις, το γειτονικό Ιράν και η Βόρειος Κορέα.

Παρά τις απανωτές προειδοποιήσεις του κ. Ράμσφελντ προς την επίσης γειτονική του Ιράκ Συρία, φαίνεται ότι σειρά έχει τώρα η Βόρειος Κορέα, παρότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η στάση των ΗΠΑ απέναντί της θα είναι εξίσου ”δυναμική” με αυτή που επεφύλαξαν στο Ιράκ.

Ηδη από χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι υπάρχουν αρκετές διπλωματικές ”οδοί” για να βρεθεί λύση στο ”πρόβλημα” της Β. Κορέας, αφού βεβαίως είχε προηγηθεί νέα ”κρυάδα” για τη χώρα του από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιθυμία των ΗΠΑ να καταδικαστεί η Β. Κορέα επειδή αποχώρησε από την συνθήκη για την μη-εξάπλωση των πυρηνικών όπλων.

Είναι βεβαίως γνωστό ότι η συγκεκριμένη χώρα έχει ”πυρηνικές φιλοδοξίες” (πιθανώς και αντίστοιχα... όπλα) κι ότι επιθυμεί να διαπραγματεύθεί απ ευθείας με τις ΗΠΑ, την εγκατάλειψη αυτών των φιλοδοξιών, ώστε να υπογράψει μαζί τους σύμφωνο μη-επιθέσεως.

Το ερώτημα είναι πόσο πρόθυμες θα εμφανιστούν σε μεταγενέστερη φάση οι ΗΠΑ, να ικανοποιήσουν τους Βορειοκορεάτες, οι οποίοι σημειωτέον βρίσκονται από οικονομικής πλευράς, στα όρια της εξαθλίωσης, σε σημείο που να υποφέρει από την πείνα μεγάλο μέρος του πληθυσμού!

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η άποψη πολλών Δυτικών αναλυτών, ότι κατόπιν και των ”επιδόσεων” των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, η μόνη λύση που φαίνεται να έχουν όσες χώρες θέλουν να διασφαλιστούν έστω και μερικώς, απέναντι στην- κατά τα φαινόμενα ανίκητη- στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ, είναι να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα!!!

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι επεμβαίνουν (στο Ιράκ) και θα επεμβαίνουν (όπου επιλέξουν) για να εμποδίσουν την κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από καθεστώτα που θεωρούν επικίνδυνα.

Φαύλος κύκλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v