Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2008

ΕΝΑ: Άλλο συστάσεις, άλλο γραφειοκρατικά καψώνια…

ΕΝΑ: Άλλο συστάσεις, άλλο γραφειοκρατικά καψώνια…
Σωστή, αναμφίβολα, η κίνηση του Δ.Σ. του Χ.Α. να αποστείλει επιστολές σε επενδυτές, προκειμένου να τους ενημερώσει για το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που διέπει πλέον την ελληνική κεφαλαιαγορά καθώς και για νέους θεσμούς, όπως τα ETFs (Exchange Traded Funds) και η Εναλλακτική Αγορά.

Σωστές -σε γενικές γραμμές- αν θέλετε και οι επισημάνσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τις ΑΧΕΠΕΥ προκειμένου οι χρηματιστηριακές εταιρίες να συνιστούν την απαιτούμενη προσοχή στους επενδυτές που επιθυμούν να αγοράζουν μετοχές της Εναλλακτικής Αγοράς, σε ό,τι αφορά την εμπορευσιμότητα, τη ρευστότητα κ.λπ.

Και λέμε σε «γενικές γραμμές», γιατί δεν έλειψαν εκείνοι που χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη επιστολή «ιδιαίτερα αυστηρή», ιδίως αν συνυπολογιστεί ότι στην επισήμως θεσμοθετημένη αγορά υπάρχουν πολλές δεκάδες εισηγμένες με πολύ χαμηλότερες οικονομικές επιδόσεις από αυτές των εταιριών της ΕΝ.Α.

Το θέμα όμως φαίνεται ότι πήρε σε ορισμένες περιπτώσεις μεγαλύτερη έκταση, καθώς υπάρχουν παράπονα επενδυτών ότι συγκεκριμένες ΑΧΕΠΕΥ εμφανίζονται «βασιλικότερες του βασιλέως» θέτοντας ποικιλόμορφα γραφειοκρατικά «καψώνια» προς επενδυτές που ζητούν να αγοράσουν μόλις λίγες εκατοντάδες μετοχές…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v