Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 24 2003

H Wall, το... κεραμίδι και ο κ. Νεονάκης

Πλην της συνέντευξης του γνωστού πλέον χρηματιστηριακού ”παίκτη” κ. Νεονάκη, στον τηλεοπτικό-ενημερωτικό ”παίκτη” κ. Χατζηνικολάου (μια συνέντευξη η οποία ως φάνηκε στον Χαμαιλέοντα, προκάλεσε αρκετή αμηχανία εις αμφοτέρους), το σημαντικότερο γεγονός της χθεσινής ημέρας, ήταν μάλλον οι ισχυρές πιέσεις που εκδηλώθηκαν στη Wall Street και ιδίως στο αποκαλούμενο Big Board του NYSE.

Δεδομένου όμως ότι η στήλη δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο, θα προσπεράσει το θέμα Νεονάκη, παρατηρώντας απλώς ότι εντυπωσιάστηκε από την κίνηση του τέως μέλους του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ (που όπως είπε ξεκίνησε να παίζει στο ΧΑ το 1988 με 30 εκατ. δραχμές, τα οποία είχαν γίνει το 1998 200-250 εκατ. δρχ) να αγοράσει- και πάλι όπως ο ίδιος είπε- με τη βοήθεια δανείου της Κτηματικής ένα σπίτι στα Μελίσσια το 1994 (πληρώνοντας προφανώς και τα επιτόκια του 94).

Αν μη τι άλλο η πίστη του κ. Νεονάκη στη Σοφοκλέους πρέπει να ήταν πολύ ισχυρή, αφού προτίμησε να δανειστεί με τα τότε επιτόκια, παρά να αποσύρει ένα μέρος από τα χρηματιστηριακά κεφάλαια του (σ.σ. είχε μεσολαβήσει και η άνοδος του 1990-91 οπότε κατά δήλωση του έβγαλε υψηλά κέρδη) για να βάλει ένα κεραμίδι στο κεφάλι του...

Προφανώς δεν είμεθα σε θέση να γνωρίζουμε αν ο κ. Νεονάκης ”ήξερε” πού και πότε να ”μπεί”, από τα λεγόμενά του πάντως προκύπτει ότι σίγουρα δεν ήξερε πότε πρέπει να... ”βγεί”

Με αυτό το σύντομο σχόλιο μπορούμε όμως να περάσουμε στα ”μαντάτα” από τη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v