Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2008

Μινωικές: Γεμάτα Ιταλούς τα μετοχικά… αμπάρια!

Μινωικές: Γεμάτα Ιταλούς τα μετοχικά… αμπάρια!
Η άνοδος της τιμής της μετοχής των Μινωικών Γραμμών κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις επανέφερε στο προσκήνιο ερωτήματα για το αν η πλευρά Εμ. Γκριμάλντι αυξάνει μεθοδικά τη θέση της.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι…διακριτικές αγορές από ξένους κωδικούς δεν φαίνεται να σταμάτησαν καθόλου κατά τους τελευταίους μήνες. Κι όπως λένε χαρακτηριστικά κάποιοι χρηματιστηριακοί, το «στιλ» των εντολών είναι εντελώς... ιταλικό.

Τους τελευταίους μήνες, πέραν της θέσης που διατηρεί η Αtlantica συμφερόντων του ομίλου Εμ. Γκριμάλντι στο μετοχικό κεφάλαιο των Μινωικών (βάσει της τελευταίας ενημέρωσης 30%), κάποιες θέσεις έχουν πάρει και άλλα ιταλικά θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Θυμίζουμε ότι η ιταλική τράπεζα Intesa SanPaolo που ενεργεί ως θεματοφύλακας της Atlantica έχει ανακοινώσει πως το συνολικό ποσοστό της ανέρχεται σε 31,57%.

Επιπλέον περί το 1 εκατομμύριο μετοχές Μινωικών φέρεται να διατηρεί ακόμη ο θείος του Εμμανουέλε, κ. Άλντο Γκριμάλντι. 

Αργά και μεθοδικά, οι Ιταλοί μαζεύονται στα μετοχικά αμπάρια των Μινωικών.

Κι αν καταμετρηθούν προσεκτικά, λένε οι πληροφορίες μας, ίσως και να ξεπερνούν πλέον -αθροιστικά- το 37%.

Ό,τι γίνεται, όμως, γίνεται με τη δέουσα "διακριτικότητα" καθώς ουδείς θέλει να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις στους Κρήτες που είναι όχι μόνο μέτοχοι αλλά και πελάτες της εταιρίας.

Ιταλοί είναι, ξέρουν από... σεβασμό!

Υ.Γ.: Μετοχές Μινωικών απέκτησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τόσο ο κ. Περικλής Παναγόπουλος όσο κι ένας άλλος Έλλην. Αμφότερες οι αγορές όμως ήταν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια και δεν είχαν "συνέχεια", τουλάχιστον ως τώρα.

Γι' αυτό και αρμόδιες πηγές τις χαρακτηρίζουν... "επενδυτικές και μόνον".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v