Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2008

Περί ΣΕΛΟΝΤΑ, ΟΠΑΠ, Aegean και ΕΛΤΑ

Περί ΣΕΛΟΝΤΑ, ΟΠΑΠ, Aegean και ΕΛΤΑ
ΣΕΛΟΝΤΑ: Πολύ... πικρή γεύση έχει αφήσει στους επενδυτές η ανομοιομορφία μεταξύ των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα και των πραγματικών αποτελεσμάτων.

Όσο για την τιμή της μετοχής, να μην το συζητάμε καλύτερα. Από τα 5,1 ευρώ (υψηλό δωδεκαμήνου) βρέθηκε έως και στο 1,67 ευρώ (κοντά 70% η πτώση) και τώρα κινείται πέριξ των 2 ευρώ (σχεδόν 20% πάνω, σε έναν μήνα) επί τη βάσει και κάποιων "σεναρίων" που δεν  φαίνεται να έχουν... βάση.

Όπως είχαμε επισημάνει και σε παλαιότερο σχόλιο, η καλή εταιρία εκτίμησε ότι θα βγάλει κέρδη (μετά από φόρους κ.λπ.) ύψους 11,1 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2007 και τελικά έβγαλε μόλις 3,7 εκατ.

Το πιο σημαντικό, δε, είναι ότι η εκτίμηση έγινε μόλις έναν μήνα πριν από το κλείσιμο της χρήσης.

Τι να πούνε τώρα και να γίνουν πιστευτοί;

--------------------------------------------------------

ΟΠΑΠ: Επιμένουμε στην πάγια, από τα μέσα Απριλίου, θέση μας πως στον οργανισμό παίζεται ένα από τα χαμηλότερου ρίσκου «πονταρίσματα» αυτήν την περίοδο.

Με το Euro 2008 να ξεκινά σε έναν μήνα, τα (κατ’ αρχάς) δύο παιχνίδια στοιχηματισμού (flex bet, live bet) προγραμματίζεται να βγουν στην αγορά το πολύ στις αρχές Ιουλίου και με αρκετές εκπλήξεις στη συνέχεια.

Για να δούμε...

--------------------------------------------------------

AEGEAN AIRLINES:
Επόμενοι προορισμοί η Μόσχα (χρυσοφόρος πόλη για όσους το τόλμησαν έγκαιρα) και αργότερα το Βελιγράδι. Ξεκινούν τα Τίρανα, πυκνώνουν τα δρομολόγια προς Λονδίνο και ετοιμάζεται απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκης - Λονδίνου.

Τηρουμένων των αναλογιών, οι απώλειες για τη μετοχή της εταιρίας κλαδικά παραμένουν συγκριτικά μικρότερες από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

------------------------------------------------------------

ΕΛΤΑ: Μέχρι το τέλος του μήνα η Rothchild, σύμβουλος ιδιωτικοποίησης των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ, θα έχει μία... πρόγευση της πρόθεσης των τουλάχιστον τριών ενδιαφερομένων για τη θυγατρική των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Σε αυτήν την περίπτωση το τελικό κείμενο του διαγωνισμού υπολογίζεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο.

Καταρχήν ενδιαφέρον από την αμερικανική UPS, την DHL αλλά και από τις ελληνικές ACS (συμφερόντων Θεοδ. Φέσσα), της πολυμετοχικής Γενικής Ταχυδρομικής και ενδεχομένως της Speedex (συμφερόντων Σφακιανάκη).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v