Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2008

Σφηνάκια για ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ και... ALAPIS

Σφηνάκια για ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ και... ALAPIS
ΕΧΑΕ: Συνεχίζει τις κινήσεις η ομάδα του (εικονιζόμενου στο σκίτσο) κ. Σπύρου Καπράλου.
Στα 7,7 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει η συνολική επένδυση για τη δημιουργία της Link Up Capital Markets, του πρώτου ευρωπαϊκού μηχανισμού διασυνοριακού διακανονισμού συναλλαγών που προωθούν επτά χρηματιστήρια, μεταξύ των οποίων και το δικό μας Χ.Α.

Η συμμετοχή που αναλογεί στην ΕΧΑΕ ανέρχεται σε 1,4 εκατ. ευρώ (το 18,18% της συνολικής επένδυσης) και έχει ήδη καταβληθεί από τις 18 Απριλίου.

Πληρώνει… αμέσως

-------------------------------------------------

ΕΛΠΕ: Μπορεί τα περιθώρια διύλισης των Ελληνικών Πετρελαίων να ήταν κατά το α΄ τρίμηνο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ο όμιλος όμως πέτυχε να βγάλει συγκρίσιμα κέρδη σημαντικά υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Εξ ου και το μπαράζ ανόδου των τιμών-στόχων από το σύνολο σχεδόν των ξένων οίκων.

Τι ώθησε υψηλότερα την κερδοφορία; Η καλύτερη πορεία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη, τα κέρδη της οποίας ήταν κατά 9 εκατ. ευρώ υψηλότερα των αναμενομένων, και η ΔΕΠΑ. Ο όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων ενοποιεί το 35% των καθαρών κερδών της ΔΕΠΑ τα οποία ήταν σημαντικά υψηλότερα στο α΄ τρίμηνο από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές.

Αυτά βλέπουν στη ΔΕΗ και δεν παραιτούνται από την… option.

----------------------------------------------------------

ALAPIS: Άλλο ένα πακέτο 7,5 εκατ. μετοχών διενεργήθηκε χθες στο 1,90 ευρώ. Στα ίδια επίπεδα τιμών άλλαξε χέρια την Παρασκευή περίπου το 16% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Το πακέτο σύμφωνα με πληροφορίες αγοράστηκε από τη Sal Oppenheim μέσω της Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ, για λογαριασμό πελάτη της. Και χθες επί του τίτλου διενεργήθηκε αυξημένος όγκος συναλλαγών (συνολικά 13,4 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια), ενώ τη Δευτέρα είχαν αλλάξει χέρια 16,6 εκατ. μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v