Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2008

"Μαρκετιές" για ΕΛΒΙΟ, ΚΛΕΜ, ΚΟΡΡΕ - ΡΙΛΚΕ, ΑΛΚΑΤ

Μαρκετιές για ΕΛΒΙΟ, ΚΛΕΜ, ΚΟΡΡΕ - ΡΙΛΚΕ, ΑΛΚΑΤ
ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Από το κακό στο χειρότερο η μετοχή, έχασε χθες 9,63% της αξίας της με τον κολοσσιαίο όγκο των... 270 τεμαχίων. 

Στα 2,91 ευρώ το χθεσινό κλείσιμο, όταν στο διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου του 2007 είχε γίνει δημόσια προσφορά στα... 5,25 ευρώ! Αν σκεφτούμε ότι οι τρεις βασικοί μέτοχοι ελέγχουν σχεδόν το... 90% των μετοχών της εταιρίας, ολίγον παράξενο μας φαίνεται αυτό το... φαινόμενο! 

Μάλλον θα φταίει η αναμονή για αύξηση κεφαλαίου την οποία έχει προαναγγείλει ουσιαστικά η εταιρία.

--------------------------------------------------------

Ενδιαφέρουσες... «μαρκετιές» από τη στήλη της εφημερίδας «ΜΕΤΟΧΟΣ»:

KLEEMANN: Η πλαγιοανοδική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τα 6,70 ευρώ (19/3/08) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αξιοπρόσεκτη. Όμως, οι ιδιαίτερα μειωμένες συναλλαγές κρατάνε επιφυλακτικούς ακόμα και όσους εκτιμούν ότι ο τίτλος στα τρέχοντα επίπεδα τιμών παραμένει «φθηνός».

Το χαμηλό «bid» από πλευράς αγοραστών κρατάει σε υψηλά επίπεδα τον κίνδυνο εγκλωβισμών. Εν τω μεταξύ, στην «ενθάρρυνση» των όποιων αγοραστών θετικό ρόλο έπαιξαν η είσοδος στο Χ.Α. της Ντόπλερ και βέβαια οι συγκριτικές αποτιμήσεις: Περίπου στα 35 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της νεοεισηγμένης και στα 93 εκατ. ευρώ της Kleemann.

----------------------------------------------

ΚΟΡΡΕΣ - RILKEN: Με παρεμφερές αντικείμενο, η δεύτερη με μεγαλύτερο τζίρο (το 2007) και ο πρώτος με σαφώς καλύτερη κερδοφορία.
 
Όμως, οι συγκριτικές αποτιμήσεις δείχνουν εντυπωσιακή ψαλίδα, καθώς η κεφαλαιοποίηση της πρώτης εισηγμένης ξεπέρασε τα 109 εκατ. ευρώ, ενώ της δεύτερης παλεύει να υποσκελίσει τα... 24 εκατ. ευρώ!

----------------------------------------------------

NEXANS: Οι πρώτες συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναφέρονται σε πολύ καλό α΄ τρίμηνο και σε υψηλούς ρυθμούς για όλη τη χρήση. Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα...

Όμως, αν επαληθευτούν οι «αισιόδοξοι», η έκδηλα «φθηνή» μετοχή θα γίνει ακόμα φθηνότερη!

Υ.Γ. (δικό μας): Σημειώστε ότι η μετοχή κινείται ελαφρώς ανοδικά το τελευταίο διάστημα, ωστόσο η κεφαλαιοποίηση παραμένει κάτω από τα 36 εκατ. ευρώ, όταν τα κέρδη 2007 έφτασαν μετά από φόρους τα 4,8 εκατ. ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v