Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 21 2008

Η ΑΧΟΝ, οι μπουκιές και οι... κουβέντες!

Η ΑΧΟΝ, οι μπουκιές και οι... κουβέντες!
«Μεγάλη μπουκιά να φας, μεγάλη… διάψευση να μην κάνεις»... Η παράφραση της γνωστής παροιμίας αφιερώνεται στην Axon Συμμετοχών, γιατί δεν μας αρέσουν οι «τάχα μου» διαψεύσεις σε όσα γράφουμε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πράξη πρώτη: Στις 9 Ιουλίου του 2007 είχαμε γράψει στο Euro2day για φλερτ του ομίλου με τον κλάδο του νερού και ειδικότερα για την εταιρία Σουρωτή.

Σας θυμίζουμε, λοιπόν, τι είχε απαντήσει τότε η εισηγμένη εταιρία στο συγκεκριμένο δημοσίευμα: «Η εταιρία δεν έχει προβεί σε αγορές μετοχών, ούτε έχει έρθει σε επαφές με μετόχους αυτής».

Ωστόσο, έπειτα από έναν ή δύο μήνες, ο βασικός μέτοχος της Axon Συμμετοχών δηλώνει σε εκπροσώπους θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού το ενδιαφέρον του ομίλου για τον κλάδο του νερού, κάτι που επιβεβαίωσε και κατά την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας.

Ποτέ επίσης δεν διαψεύσθηκε ότι ο ίδιος ο κ. Λιακουνάκος ελέγχει ποσοστό στην εταιρία Σουρωτή.

Πράξη δεύτερη: Γράψαμε στις 24 Οκτωβρίου του 2007 ότι η Axon Συμμετοχών προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και συμμετοχή επενδυτών από το εξωτερικό.

Απαντώντας στο συγκεκριμένο δημοσίευμα η εισηγμένη σημείωνε: «… ως προς την υποτιθέμενη (η υπογράμμιση δική μας) αύξηση κεφαλαίου, η εταιρία ουδέποτε έχει προβεί σε παρόμοια ανακοίνωση, ούτε έχει ληφθεί σχετική απόφαση από τα αρμόδια εταιρικά όργανα».

Κατά την προχθεσινή όμως γενική συνέλευση της Axon Συμμετοχών, ο κ. Λιακουνάκος ανέφερε ότι η εταιρία του επιθυμεί να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, ωστόσο το θέμα δεν έχει προχωρήσει λόγω του δυσμενούς χρηματιστηριακού κλίματος…

Έτσι για να καταλάβετε τι σημαίνει «διάψευση» για κάποιους εισηγμένους...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v