Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2008

"Παλτό" αμφιβόλου ποιότητας στην ΚΟΥΑΛ

Παλτό αμφιβόλου ποιότητας στην ΚΟΥΑΛ
Μόνο… "ποιότητας και αξιοπιστίας" δεν ήταν το… παλτουδάκι που έπεσε στην Quality & Reliability το τελευταίο διάστημα!

Η μετοχή ξεκίνησε από το 0,65 ευρώ, κάπου εκεί στο τέλος Απριλίου, κι εκτινάχτηκε μέσα σε λίγες συνεδριάσεις στο 1 ευρώ, δηλαδή σε υψηλό… 6 μηνών!

Κι όλα αυτά όχι με τις συνηθισμένες συναλλαγές της, αλλά με ιδιαίτερα αυξημένους όγκους, που είχε καιρό να τις δει η μετοχή. Κι όταν λέμε ότι είχε καιρό να δει τέτοιες συναλλαγές, σε ημερήσια βάση, μιλάμε για περίπου… 18 μήνες!

Όμως, αμέσως μετά ξεκίνησε η… πτώση και η μετοχή «τσούκου-τσούκου» έχει φτάσει στο 0,74 ευρώ. Τι έχει συμβεί;

Οι πληροφορίες μας λένε ότι κάποιοι έσπευσαν να διαδώσουν στην αγορά ότι έχει βρεθεί αγοραστής για το ποσοστό της Πουλιάδης (το οποίο ανέρχεται σε περίπου 41,5% και πρακτικά περνάει στις δανείστριες τράπεζες του πάλαι ποτέ ομίλου) και πως η μετοχή θα γίνει… «ελικόπτερο» (για άγνωστους σε εμάς λόγους).

Μόνο που οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι αφενός δεν έχουν τελειώσει τα διαδικαστικά (για να μπορούν οι τράπεζες να πουλήσουν αυτό το μερίδιο) κι αφετέρου ΔΕΝ υπάρχει, απ' ό,τι φαίνεται, κάποιος έτοιμος αγοραστής. Κάθε άλλο!

Σημειώστε δε ότι όποιος πάρει αυτό το ποσοστό, θα πρέπει «να τα βρει» και με τους λοιπούς βασικούς μετόχους που «κάνουν τα κουμάντα» στην εταιρία κι έχουν περίπου 40% - 42%...

Όσο για τα οικονομικά στοιχεία, τι να λέμε…

Θρίαμβος. Ο ενοποιημένος τζίρος είναι περί τα 10 εκατ. ευρώ (στοιχεία χρήσης 2007), το EBITDA στα 500 χιλιάρικα και τα μετά φόρων κέρδη απλώς … δεν υπάρχουν.

Περίπου 600 χιλιάρικα ζημίες έγραψε η εταιρία το 2007, ενώ ζημίες (μικρότερες) είχε και το 2006.

Προσέξτε τώρα τη… λεπτομέρεια. Ακόμη και στο 0,74 ευρώ που έκλεισε την Παρασκευή, η εταιρία αποτιμάται κάτι παραπάνω από 20 εκατ. ευρώ. Δηλαδή δύο φορές τον τζίρο της, δύο φορές τα ίδια κεφάλαια και περίπου… 40 φορές το EBITDA.

To ποια ήταν η αποτίμησή της στο 1 ευρώ, σας αφήνουμε να το βρείτε μόνοι σας.

Το ερώτημα είναι ποιοι και γιατί έστησαν αυτό το ωραίο παιχνιδάκι. Να ήταν κάποιο λομπάκι μόνο του; Να είναι και άλλοι παράγοντες σην ιστορία; 

Αυτό μάλλον είναι δουλειά άλλων, αρμοδίων, να το βρουν…

Δεν είναι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v