Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2008

ΕΘΝΙΚΗ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το "φλερτ"... ανάβει ξανά!

ΕΘΝΙΚΗ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το φλερτ... ανάβει ξανά!
΄Eχοντας κάνει ένα πρώτο πέρασμα από τον «στενό κύκλο» της αγοράς (με αφορμή και τη μετακίνηση Προβόπουλου στην ΤτΕ, χωρίς να οριστεί μάλιστα και αντικαταστάτης), το σενάριο αναθέρμανσης του «φλερτ» μεταξύ Εθνικής και Πειραιώς σκάει πλέον μύτη και στον διεθνή Τύπο.

Οι «Financial Times» ανέφεραν σε πρόσφατο δημοσίευμά τους πληροφορίες για «επικείμενη μεγάλη συμφωνία μεταξύ ελληνικών τραπεζών». Όλοι διάβασαν πίσω από τις ελάχιστα… δυσανάγνωστες γραμμές ότι αφορά στο δίδυμο Εθνικής - Πειραιώς.

Υπάρχει όντως φωτιά;

Η διάψευση από την πλευρά πολύ υψηλόβαθμων στελεχών της Εθνικής είναι κατηγορηματική.

Πράγμα όμως διόλου... ασυνήθιστο σε τέτοιες περιπτώσεις που όπως και να το κάνουμε μοιάζουν με τις υποτιμήσεις νομισμάτων ή τις… εκλογές. Κοινώς, ποτέ δεν επιβεβαιώνονται πριν προκύψουν προϋποθέσεις επίσημης ανακοίνωσης.

Από το ρεπορτάζ, πάντως, προκύπτει σαφώς ότι κάποιοι σκαλίζουν τη… στάχτη για να… ανάψουν φωτιά.

Κι επειδή είναι και προσεκτικοί… καρβουνάδες ξεκίνησαν, αυτή τη φορά, την προεργασία προσπαθώντας να αποκλείσουν την πιθανότητα «με ένα φύσημα αέρα» να σβηστούν και οι τελευταίες σπίθες.

Είναι δε τόσο φιλότιμοι στην προσπάθειά τους να αποκλείσουν κάθε δυσάρεστη εξέλιξη που θα απειλούσε το εγχείρημα ώστε τείνουν να δημιουργήσουν συνθήκες… εργαστηρίου.

Μόνο που τα deals του εργαστηρίου πολλάκις αποδεικνύονται… ευάλωτα όταν εκτεθούν σε… πραγματικές συνθήκες (να θυμηθούμε λίγο και τους όρους των θετικών επιστημών).

Υ.Γ.: Τη δουλειά του καρβουνιάρη, σε αυτές τις περιπτώσεις, την κάνουν οι επενδυτικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v