Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2003

Ο ”δεσμός” Vodafone- Ιντρακόμ και ο κ. Κορωνιάς

Η χρονική στιγμή που θα επιλεγεί για την εν πολλοίς αναπόφευκτη διάσπαση του μετοχικού δεσμού μεταξύ της Vodafone και της Ιντρακόμ, απασχολεί ιδιαίτερα την αγορά.

Κι αυτό, καθώς μια κίνηση του είδους θα είναι το πρώτο βήμα α) για την έξοδο της Vodafone από τη Σοφοκλέους και β) για την ενίσχυση της ελληνικής εταιρίας τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών με ένα σεβαστό πόσο το οποίο ως δείχνουν οι λογιστικές της καταστάσεις, θα είναι … ”Θείο δώρο”.

Υπό το πρίσμα αυτό οι πρόσφατες επισημάνσεις του ”τιμονιέρη” της Vodafone Ελλάδος, κ. Γιώργου Κορωνιά, σε συνάντησή του με ηγετικά στελέχη των ΜΜΕ, μάλλον έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τρία είναι τα βασικά σημεία που έθιξε, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων:

-Η ”μητέρα” Vodafone plc δεν έχει ιδιαίτερους λόγους να πιέζεται αναφορικά με την απόσυρση της ελληνίδας θυγατέρας από τη Σοφοκλέους, καθώς η χρηματιστηριακή συμπεριφορά της δεν έχει δημιουργήσει παράπονα ή τριβές. Κοινώς η παραμονή της στη Σοφοκλέους δεν ενοχλεί προς ώρας ούτε τη ”μαμά” ούτε και την ”κόρη”.

-Οι σχέσεις των δύο πλευρών (Ιντρακόμ και Vodafone) ήταν και είναι πολύ καλές.

-Εάν, υποθετικά μιλώντας, η ύπαρξη αυτού του ανοικτού ”μετώπου” κατέληγε να αποτελεί εμπόδιο για την ελληνική θυγατρική, το όλο θέμα θα μπορούσε να λυθεί με ένα… τηλεφώνημα της ελληνικής διοίκησης προς την ”μητέρα-εταιρία”, καθώς όσο κι αν τα μεγέθη φαντάζουν εντυπωσιακά για τα ελληνικά δεδομένα, αποτελούν… ψήγματα για τον πολυεθνικό κολοσσό.

Χμμμμμ… Εκ των τριών αυτών επισημάνσεων, ο Χαμαιλέων επιλέγει να δώσει έμφαση στην… τρίτη την οποία και θεωρεί περισσότερο ”επίκαιρη”, εάν και εφόσον υποθέσουμε ότι το κλίμα στις αγορές παραμένει ”εύκρατο”.

Άλλωστε ο κ. Κορωνιάς δεν αρνήθηκε ότι ήδη η ”μαμά” αγοράζει μετοχές της ”κόρης” από την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v