Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2008

Άνοιξε (ξανά) το μεταγραφικό παζάρι

Άνοιξε (ξανά) το μεταγραφικό παζάρι
Νέος γύρος μετακινήσεων ανοίγει στις ΑΧΕΠΕΥ, ενώ στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων το γερό μεταγραφικό παζάρι θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο.

Στην EFG Securities ετοιμάζονται να ενισχυθούν με στελέχη κυρίως από το εξωτερικό. Έλληνες (και Κύπριους) του εξωτερικού, για να ακριβολογούμε.

Στόχος οι ξένοι τελικοί επενδυτές και η αξιοποίηση του πλεονεκτήματος που διαθέτει η χρηματιστηριακή να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες εκτέλεσης εντολών και ανάλυσης για όλο το "universe" των Βαλκανίων.

Και έπονται κι άλλες χώρες της Νέας Ευρώπης, όπως προανήγγειλε πρόσφατα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της EFG Securities κ. Ν. Καραμούζης. Μεταξύ των μεταγραφών μάλλον θα υπάρχει και μια μεγάλη... έκπληξη.

Στη Euroxx ΑΧΕΠΕΥ, η οποία πρόσφατα εισήλθε στο Χ.Α., μετά την αύξηση του μεριδίου αγοράς που έφερε ο πρώτος γύρος των μεταγραφών (Γ. Πολίτης, Γ. Λυμπερόπουλος, Λούκα Φακόρντι, Κ. Παπακωνσταντίνου) στρέφονται τώρα σε συμπληρωματικές κινήσεις που θα επιτρέψουν ποιοτική διαφοροποίηση.

Κίνηση-έκπληξη η επιστροφή του κ. Μ. Γιακουμή στην ανάλυση, ως επικεφαλής πλέον του τμήματος Ανάλυσης της Euroxx AXEΠΕΥ. Μόνο κερδίζει η αγορά από τέτοιες επιστροφές. Μακάρι να δούμε και άλλες.

Μερίδιο αγοράς κερδίζει τον τελευταίο καιρό και η Proton χάρη στην προσπάθεια ενίσχυσης της θέσης της στο σκέλος της εκτέλεσης συναλλαγών ξένων. Τομέας που εξετάζεται να ενισχυθεί περαιτέρω με την απόκτηση από την αγορά στελεχών πρώτης γραμμής.

Στην Πειραιώς η εκτέλεση των πακέτων της Νεοχημικής έδωσε ανάσες, συνεχίζουν όμως να αναζητούν βέλτιστες λύσεις στο σκέλος της εξυπηρέτησης ξένων με έμφαση στην ενίσχυση του μεριδίου των τελικών πελατών. Εξ ου και η έντονη δραστηριοποίηση του τμήματος ανάλυσης και οι πολλές παρουσιάσεις στο εξωτερικό.

Τέλος, με αγωνία περιμένουν αρκετοί να δουν τι θα κάνει -sooner than later- o γνωστότατος επικεφαλής μεγάλης "ομιλικής" ΑΧΕΠΕΥ και των παραφυάδων της.

Θα υπάρξει εσωτερική αναβάθμισή του, όπως πολλοί αναμένουν; Ή θα αποχωρήσει

Διότι αν συμβεί το δεύτερο, δεν αποκλείεται να έχουμε να λέμε για μια... ΠΟΛΥ ηχηρή μεταγραφή στον χώρο. 

Στον τομέα της διαχείρισης κεφαλαίου ο μεγάλος γύρος μετακινήσεων θα έρθει με την έναρξη λειτουργίας των funds της εταιρίας συμμετοχών που ίδρυσε ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος.

Προς το παρόν, πάντως, η International AEΔΑΚ απέκτησε νέο επικεφαλής , τον κ. Καρτάλη (πρώην Alico AEΔΑΚ), καθώς ο Γ. Αποστολόπουλος, που είχε αρχικά επιλεγεί ως αντικαταστάτης του Δ. Λιναρά, πήγε, είδε και... απήλθε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v