Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2008

Σφηνάκια για ΦΟΛΙ, ΡΙΛΚΕΝ, Τ.Τ. και... ζόμπι!

Σφηνάκια για ΦΟΛΙ, ΡΙΛΚΕΝ, Τ.Τ. και... ζόμπι!
ΦΟΛΙ: Σε επίπεδα κάτω των 15 ευρώ είναι διαπραγματεύσιμη πλέον η εταιρία, επιστρέφοντας από πλευράς τιμής στον Ιούλιο του… 2003 (χαμηλά πενταετίας δηλαδή!).

Να θυμίσουμε ότι τα υψηλά της τα έπιασε το καλοκαίρι του 2007 ξεπερνώντας τότε, για λίγο, τα 34 ευρώ.

Δεν ξέρουμε πόσο χαρούμενοι είναι οι ξένοι θεσμικοί που ενδεχομένως έκαναν “buy and hold” συμμετέχοντας στο placement της Goldman Sachs τον Ιούνιο του 2007, για 2,5 εκατ. μετοχές (ή το 7,6% της εταιρίας). Πωλητής τότε ο κ. Δημ. Κουτσολιούτσος (πήρε... 80 εκατ. ευρώ cash!), ενώ η τιμή ήταν στα… 32 ευρώ.

Κοινώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση την… πάτησαν οι επαγγελματίες επενδυτές. Αγόρασαν ελάχιστα χαμηλότερα από το υψηλό της μετοχής κι όσοι τυχόν έμειναν γράφουν απώλειες της τάξεως του 55%.

------------------------------------------------

ΡΙΛΚΕΝ: «Κλείδωσε» χθες. Θα κάνει για άλλη μία φορά «διαδρομή», τροφοδοτούμενη από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Alapis;

Δεν το ξέρουμε. Πραγματικό ενδιαφέρον από την πλευρά Λαυρεντιάδη όμως… ΔΕΝ βλέπουμε εμείς να υπάρχει!

----------------------------------------------

ΖΟΜΠΙ-ΠΑΡΤΙ: Ξύπνησαν χθες και μερικοί… πεθαμένοι κι έκαναν σημαντικά ποσοστά ανόδου (αντίδραση... ανακούφισης τάχα μετά την πίεση ημερών), αλλά με πολύ ολίγα τεμάχια. Προφανώς έτσι για τις… εντυπώσεις. Αν μη τι άλλο, κάποιοι μπήκαν στη 10άδα των χθεσινών αποδόσεων, κάτι που δεν έχει βέβαια απολύτως καμία σημασία όταν δεν υπάρχει τζίρος.
-------------------------------------------------

T.T.: Κάποια ερωτήματα στην αγορά έχει δημιουργήσει η απόφαση της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να πληρώσει σχεδόν 19 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει συμμετοχή 50% στην εταιρία Best Line Cards, προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία και την αποτελεσματικότητα του Τ.Τ. στον χώρο των πιστωτικών καρτών.

Kαι τούτο καθώς σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Τ.Τ. για το θέμα δεν ανακοίνωσε ποια είναι τα οικονομικά μεγέθη της συγκεκριμένης εταιρίας (μέχρι τώρα πλειοψηφικών συμφερόντων του κ. Δ. Κοντομηνά), δηλαδή ποια είναι τα ίδια κεφάλαια, ο τζίρος, τα κέρδη και τα επιτεύγματά της.

Εστίασε απλώς στο γεγονός ότι τα λεφτά που θα δώσει το Τ.Τ. θα μείνουν στην εταιρία, καθώς θα εισφερθούν μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται βεβαίως ότι την κίνηση αυτή την πρότεινε «διεθνής συμβουλευτικός οίκος», όπως επίσης ότι ο ίδιος οίκος έκανε την αποτίμηση και το due diligence, που σημαίνει ότι όλα είναι απολύτως νόμιμα...

Ωστόσο, η έλλειψη αναφοράς στα «προσόντα» και στα μεγέθη της εταιρίας φαίνεται να δίνει λαβή σε σχόλια από «κακές γλώσσες» του ανταγωνισμού.

Ίσως κάποια περαιτέρω στοιχεία να είναι απαραίτητα ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα, προκειμένου να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v