Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2008

AEGEAN: «Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά…»

AEGEAN: «Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά…»
Νέο ιστορικό χαμηλό στα 4,30 ευρώ κατέγραψε την Παρασκευή η μετοχή της Aegean, έχοντας απώλειες περίπου 60% σε σχέση με το προ 12μήνου υψηλό των 10,7 ευρώ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως το... «πούλα και μετάνιωνε» και το «κάλλιο πέντε και στο χέρι» δεν αφορούν μόνο στους μικρομετόχους της εταιρίας, αλλά και στους… βασικούς μετόχους.

Οι οποίοι μάλλον θα πρέπει να… χτυπάνε το κεφάλι τους που δεν έδωσαν την εταιρία πριν από την εισαγωγή της, όταν είχαν προτάσεις από δύο private equity funds.

H μία εκδοχή -ανεπίσημη κι αυτή αλλά πιο... επίσημη από την άλλη- λέει ότι οι βασικοί μέτοχοι δεν πούλησαν τότε επειδή περίμεναν ότι μέσω του Χ.Α. η εταιρία θα έπιανε πολύ περισσότερα από τα 450 - 500 εκατ. ευρώ που φέρονται να πρόσφεραν τα private equity.

Η δεύτερη, την οποία υποστηρίζουν… μετά μανίας κάποιες κακές γλώσσες, λέει ότι ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης επέλεξε, ενώ ήταν πολύ κοντά με το ένα private equity, να αρχίσει να μιλάει και με το άλλο, πράγμα που δημιούργησε γενικώς… παρεξηγήσεις ακόμη και σε επίπεδο βασικών μετόχων.

Κι έτσι, λένε οι ίδιες κακές γλώσσες, στην προσπάθεια για τα… ακόμη πιο πολλά, χάθηκαν και τα… πολλά κι επελέγη ως κοινός τόπος η είσοδος στο Χ.Α.

Όπως και να 'χει, η όλη ιστορία δημιούργησε τότε μεγάλες προσδοκίες με αποτέλεσμα να μπει ψηλά η μετοχή,  αλλά και να μην ξαναδεί έκτοτε "άσπρη μέρα"!

Τώρα δε άπαντες βλέπουν την κεφαλαιοποίηση όχι στα 600 ή στα 700, ούτε στα 450 - 500 που φέρονται ότι έδιναν τα funds, αλλά στα… 307 εκατ. ευρώ.

Είναι πάντως κι αυτό το άτιμο το πετρέλαιο που κυριολεκτικά «τσακίζει» τις εναέριες μεταφορές, κι όχι μόνον αυτές. Αν κάνει ότι ανεβαίνει κι άλλο -όπως λένε κάποιες προβλέψεις- τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v