Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 10 2008

Τηλεπικοινωνίες: Ο πήχης ανεβαίνει... επικινδύνως

Τηλεπικοινωνίες: Ο πήχης ανεβαίνει... επικινδύνως
Ανεβαίνει πολύ ο πήχης του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες και αυτό δεν περνάει καθόλου απαρατήρητο από τις τιμές των μετοχών τους στο ταμπλό της Σοφοκλέους.

Είδαμε, για παράδειγμα, τη Forthnet που ήδη είχε προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου να σχεδιάζει τώρα μία ακόμη με στόχο να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Nova και έτσι να εκμεταλλευτεί μεγάλες θετικές ταμειακές ροές και συνέργιες.

Έναντι των πλεονεκτημάτων αυτών, άλλωστε, οι Άραβες της Forthnet φαίνεται να «θυσίασαν» τη βραχυμεσοπρόθεσμη πορεία της μετοχής, η οποία σημείωσε εντονότατη πτώση (-54,6% στο εξάμηνο), με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να κυμαίνεται μόλις στα 161,6 εκατ. ευρώ.

Κινήσεις όμως για αυξήσεις κεφαλαίου δεν σχεδιάζει μόνο η Forthnet. Έτσι, έκδοση έως και 150 εκατ. ευρώ δρομολογείται και από την Hellas On Line, λίγο μόνο καιρό μετά τη συγχώνευσή της με τη Unibrain και την έμμεση έτσι εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Hellas On Line ανέρχεται περίπου στα 232 εκατ., πριν φυσικά από την αύξηση κεφαλαίου των 150 εκατ. ευρώ, η ανακοίνωση της οποίας έχει συμβάλει σημαντικά στο -35% που έχει σημειώσει ο τίτλος κατά τον τελευταίο μήνα (και εδώ «θυσιάστηκε» η βραχυπρόθεσμη πορεία του τίτλου για μακροπρόθεσμα οφέλη).

Στα βήματα μάλιστα της Hellas On Line βαδίζει και η On Telecoms, που προβλέπεται και αυτή να «δει» Σοφοκλέους μέσω της Ζήνων και όχι μέσω της Εριουργίας Τρία Άλφα, για την οποία αρκετοί σχετικοί ψίθυροι είχαν κυκλοφορήσει πέρυσι.

Ο πήχης λοιπόν του ανταγωνισμού ανεβαίνει, με αποτέλεσμα όχι μόνο ο ΟΤΕ να νιώθει πιο κοντά τις «ανάσες» των εναλλακτικών (-41% η μετοχή κατά το τελευταίο εξάμηνο), αλλά και κάποιοι εκ των τελευταίων (βλέπε Lannet, της οποίας η διαπραγμάτευση ανεστάλη προσωρινά, λόγω έλλειψης ρευστότητας) να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα...

Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό για μία ακόμη φορά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v