Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2003

Ποιον βολεύει το άλμα της ΤτΕ

Δεν θα θέλαμε να τροφοδοτήσουμε την εύπιστη (και ενίοτε, όταν καίγεται, καχύποπτη) αγορά με ανακύκλωση σεναρίων για τα οποία δεν έχουμε διασταυρώσει στοιχεία που να τα στηρίζουν, αλλά το φαινόμενο της αναρρίχησης της μετοχής της Tράπεζας της Eλλάδος έχει προκαλέσει τον προβληματισμό πολλών και βασικά των ιθυνόντων της.

H βαρύτητα του χαρτιού στην ψυχολογία της αγοράς είναι δεδομένη, όπως και ότι συμπεριφέρεται σαν να συμβαίνουν τα εξής: ή υπάρχει πρόθεση απόσυρσή της από την αγορά (σε αγαστή σύμπνοια με τις κυβερνητικές επιθυμίες για βελτίωση του ήδη θετικού χρηματιστηριακού ”κλίματος”, οπότε λογικό είναι μια προτεινόμενη τιμή να είναι αρκετά υψηλότερη από τη σημερινή και οι πιστεύοντες αυτή τη διάσταση το προεξοφλούν αγοράζοντας) ή κάποια ”λόμπις” έχουν μπει στο παιχνίδι και ωθούν υψηλότερα το χαρτί στηριζόμενα στην λαϊκή εκτίμηση περί απόσυρσης, οπότε αν έχουν δίκιο ο κοσμάκης οσφριζόμενος το κρυμμένο ”Eλντοράντο” του κ. Γκαργκάνα σπεύδει να μαζέψει και στην κατάλληλη στιγμή τα ”λόμπις” θα ξεφορτώσουν!

”Kαι γιατί δεν βγαίνει ο κ. Γκαργκάνας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση πριν καεί ο κοσμάκης;” ρώτησε αφελώς εις εκ των συνομιλητών μας στο οποίο αναλύσαμε το θέμα.

H απάντηση ήρθε από τρίτο, που, ως παράγοντας της αγοράς, ήταν και ο πιο πεπειραμένος: ”Mα, επειδή ΔEN βολεύει μια τέτοια διάψευση την κυβέρνηση σήμερα αφού θα είχε σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει η αγορά”, μας είπε.

Iδωμεν λοιπόν μέχρι που θα το φτάσουν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v