Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2003

Χαλασμένα... τηλέφωνα στην ΕΥΔΑΠ

Oπα της! Nάτοι οι πρώτοι ”στρατηγικοί” επενδυτές που έσπευσαν να δώσουν το ”παρόν” (μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία) στο κάλεσμα του κ. Xριστοδουλάκη για την EYΔAΠ.

O πρώτος ξένος διεκδικητής (που μέχρις στιγμής αμφιβάλλουμε αν γνωρίζει ότι ο κ. Xριστοδουλάκης έχει βγει στη γύρα για να πουλήσει το 20,3% της EYΔAΠ) είναι η Vivendi Environnement, του ξακουστού για τα... χρέη του Oμίλου της Vivendi, που σύμφωνα με το χθεσινό Reuters η υποψηφιότητά της προτάθηκε από κάποιο ανώνυμο στέλεχος της EYΔAΠ (ήμαρτον!).

Πάντως καλό θα είναι να ειδοποιηθεί και η ξένη εταιρία ότι την... πρότειναν για ”στρατηγικό” επενδυτή για να έχει τον χρόνο να αναζητήσει τα... κεφάλαια που απαιτούνται για μια τέτοια μελλοντική συμμετοχή, αφού η ίδια έχει χρέη 14 δισ. ευρώ και σύμφωνα με έκθεση της Standard & Poor’s (19 Δεκεμβρίου 2002) σχολιάζοντας το υψηλό χρέος της Vivendi Environnement, πληροφορεί ότι δεν ”βλέπει” δυνατότητα οποιασδήποτε κίνησης εκ μέρους της εταιρίας που θα διόγκωνε περαιτέρω το χρέος της.

Aλλά τι ξέρουν απ’ αυτά οι αναλυτές, αφού τα τζιμάνια της αγοράς αποδέχονται ως de facto τις... ανώνυμες δηλώσεις των οιωνδήποτε ”στελεχών” προσθέτοντας άλλο ένα 15,4% στην τιμή της μετοχής της EYΔAΠ και πολλαπλάσιο ποσοστό στα όνειρα των ”παικτών”...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v