Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2003

Τι θέλει ο Chris, τι ζητά ο Σωκράτης

H πρόθεση της βρετανικής Vodafone είναι δεδομένη να αγοράσει το μερτικό της Intracom στην εδώ Vodafone (9,43% του μετοχικού κεφαλαίου) και είναι τόσο πραγματική που η αγορά μας την θεωρεί ότι είναι επί θύραις, γι αυτό και δεν ”κινείται” η μετοχή της στη Σοφοκλέους στο σημείο που δεν αφήνει περιθώρια ενασχόλησης των επαγγελματιών.

Πάρτε για παράδειγμα χθες που ήταν μια συνεδρίαση με πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα (+2,43%).

H μετοχή της Vodafone-Panafon έκλεισε με μικρές απώλειες (0,67%) πηγαίνοντας κόντρα στο γενικό ρεύμα.

Eτσι ο κ. Chris Gent, νυν, αλλά αποχωρών CEO της βρετανικής, θα μπορέσει να πετύχει άλλο ένα καλό deal για τους μετόχους του, αγοράζοντας το μερίδιο της Intracom (και μετέπειτα με δημόσια προσφορά τις υπόλοιπες μετοχές) σε τιμή χωρίς ιδιαίτερο premium.

Tο μυστικό είναι να μπορεί κάποιος να την ”πάει” πάνω τη μετοχή και ν’ αναγκάσει την Vodafone να χρυσοπληρώσει, αλλά το θέμα σκοντάφτει πάνω στον αριθμό των κυκλοφορούντων μετοχών: Πλην αυτών που αποδεδειγμένα κατέχει η Intracom και αυτών που εκτιμάται τελικά ότι έχει αποκτήσει η βρετανική Vodafone, οι κυκλοφορούσες (με πλήρη διασπορά) μετοχές πρέπει να είναι κάπου 130 εκατομμύρια!

Σχεδόν ακατόρθωτο με τα σημερινά δεδομένα εγχείρημα.

Aρα, θα περιμένουμε στωϊκά πότε θα αποφασίσει ο κ. Kόκκαλης να δώσει τα χέρια με τον κ. Gent και να πουλήσει τις μετοχές του...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v