Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2008

Περισσότερη διαφάνεια; Τόσο το καλύτερο!

Περισσότερη διαφάνεια; Τόσο το καλύτερο!
Έχει μεγάλη σημασία για τον επενδυτή να γνωρίζει πόσος από τον τζίρο μιας μετοχής, που γίνεται σε μία μέρα, οφείλεται σε πραγματικούς συναλλασσομένους και πόσος αφορά σε αγορές ιδίων μετοχών.

Έως τώρα τέτοια στοιχεία δεν υπήρχαν. Κι αυτό θόλωνε τα νερά,
ιδίως σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, για το πού εντοπίζεται το καθαρό αγοραστικό ενδιαφέρον και πού "παίζει" στήριξη με… ίδιες δυνάμεις.

Κι ακόμη, αν το δούμε με άλλο μάτι, σαφώς έχει ενδιαφέρον για τον επενδυτή να διαπιστώνει έγκαιρα σε ποιο σημείο μια εταιρία αποφασίζει ότι η μετοχή της είναι αρκετά φθηνή για να την αγοράσει...

Το ότι πολλοί μεγάλοι παίκτες (μεταξύ αυτών φιγουράρουν και πολλές τράπεζες βεβαίως) αγοράζουν μετοχές τους είναι γνωστό. Εφεξής, μετά την παρέμβαση Πιλάβιου, θα ξέρουμε λεπτομερώς ποιος αγόρασε τι, είτε την ίδια μέρα είτε και την αμέσως επόμενη ΠΡΙΝ ξεκινήσει η συνεδρίαση!

Κι όχι μόνον αυτό, λένε οι πηγές μας, αλλά θα αντιμετωπιστεί και το φαινόμενο της αγοράς ιδίων μετοχών διά της πλαγίας, δηλαδή μέσω… ξένων brokers, που φημολογείται ότι έχει εμφανιστεί στην αγορά το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να καμουφλάρει κάποιες καταστάσεις.

Κάποιοι θα αντιδράσουν λέγοντας μεταξύ άλλων ότι "σε τέτοια περίοδο βρήκε να κάνει πιο σφιχτό τον έλεγχο στις αγορές ιδίων, όταν κυριαρχούν οι σορτάκηδες"... Δεν θα έχουν όμως δίκιο.

Ποτέ δεν... βλάπτει η περισσότερη διαφάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v