Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 7 2008

Περιμένει αναβαθμίσεις η Σιδενόρ

Περιμένει αναβαθμίσεις η Σιδενόρ
Τις πρώτες αναβαθμίσεις συστάσεων και τιμών-στόχων ελληνικής εταιρίας μετά τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου αναμένεται να έχει η Σιδενόρ. Τα αποτελέσματα του ομίλου Σιδενόρ ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο σε EBITDA όσο και σε μετά φόρων κέρδη β΄ τριμήνου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Citigroup ανέμενε κέρδη β΄ τριμήνου 34 εκατ. ευρώ και η Σιδενόρ πέτυχε 53 εκατ. ευρώ. Με EBITDA α΄ εξαμήνου 164,8 εκατ. ευρώ, η Σιδενόρ κινείται σημαντικά πάνω από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για EBITDA χρήσης 250 εκατ. ευρώ. Με το ρυθμό του α΄ εξαμήνου η εταιρεία πάει για EBITDA πάνω από 300 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης.

Έναν μήνα περίπου πριν από την ανακοίνωση των λεπτομερειών της συμφωνίας με τη Nucor, η Σιδενόρ είχε κάθε λόγο να εμφανίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματά της. Άλλωστε, η αποτίμηση του μεταλλουργικού κλάδου για να δημιουργηθεί το joint venture διενεργείται ήδη.

Τα κέρδη, πάντως, από την αποτίμηση αποθεμάτων λόγω του ράλι στις τιμές των μετάλλων στο β΄ τρίμηνο ευθύνονται, κατά κύριο λόγο, για την εντυπωσιακή άνοδο των κερδών. Και οι τιμές υποχωρούν το τελευταίο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v