Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2003

H ETE, η Citigroup και οι… επισκέψεις

Τώρα που οι καιροί είναι… πονηροί, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προβληματιστεί από τις συχνές, ως λέγεται, επισκέψεις ανώτατου στελέχους της Citigroup Ελλάδος στο… ”αρχηγείο” της Εθνικής.

Σε κάποια φάση πυροδοτήθηκαν φήμες που ήθελαν το στέλεχος αυτό να ”προαλείφεται” για… μεταγραφή κορυφής, αν και όταν αλλάξουν τα πράγματα.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν άλλα πιο… μετριοπαθή σενάρια, κατά τα οποία, απλά υπήρχαν ”δουλειές” που ενδιέφεραν τον μεγάλο διεθνή χρηματοοικονομικό όμιλο και σχετίζονταν άμεσα ή έμμεσα με την ΕΤΕ.

Εσχάτως όμως, μετά δηλαδή τις πληροφορίες που διέρρευσαν για το (πολύ πιθανό) ενδεχόμενο διάθεσης του 15% της ΕΤΕ από την ΔΕΚΑ, φαίνεται ότι βγήκε και μια τρίτη… σεναριακή παραλλαγή, που είναι ομολογουμένως άκρως ενδιαφέρουσα.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, όλα δείχνουν έτοιμα για τη διάθεση ποσοστού της ΕΤΕ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, πιθανότατα την μεθεπόμενη Πέμπτη.

Λέγεται λοιπόν ότι ένα μέρος από το ποσοστό αυτό (της τάξεως του 5%) ενδέχεται να το λάβει απευθείας ένας μεγάλος χρηματοοικονομικός όμιλος του εξωτερικού!!! Το τι θα το κάνει μετά, επιδέχεται δύο απαντήσεων.

Είτε θα το κρατήσει για ”πάρτι” του, οπότε θα είναι πλέον έως και…”στρατηγικός” επενδυτής, είτε θα το μοιράσει σε άλλους επενδυτές.

Θα μπορούσε ο όμιλος αυτός να είναι η Citigroup; Μα και βέβαια, απαντούν όσοι έχουν ήδη σπεύσει να συνδυάσουν τις προαναφερθείσες ”επισκέψεις” με τις ασκήσεις επί του ελληνικού τραπεζικού… χάρτου.

Το γεγονός παραμένει ότι η μετοχή της ΕΤΕ πέρασε ”εύκολα” το φράγμα των 20€, στηριζόμενη σε τέτοιου είδους πληροφορίες και κινείται ως λέγεται με στόχο τα 22.

Κατά τις ίδιες άλλωστε πληροφορίες, η επιτυχία του placement θεωρείται ήδη ”κλεισμένη δουλειά” παρότι τα road shows για την παρουσίαση της τράπεζας στο εξωτερικό αναμένεται να ξεκινήσουν... αυτή την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v