Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2008

Λογιστικές καταστάσεις: Προσοχή στις λακκούβες!

Λογιστικές καταστάσεις: Προσοχή στις λακκούβες!
Η φετινή χρονιά δεν είναι καθόλου εύκολη για τις επιχειρήσεις και δεν είναι λίγες οι εισηγμένες που κάνουν ό,τι μπορούν για να εξωραΐσουν τεχνητά τις λογιστικές καταστάσεις τους.

Είδαμε, για παράδειγμα, κάποιες εταιρίες (π.χ. Betanet, αλλά όχι μόνο) από κερδοφόρες το πρώτο τρίμηνο να «γράφουν» κάτι ζημίες εκατομμυρίων ευρώ στο εξάμηνο, εκπλήσσοντας (αρνητικά) τους πάντες.

Είδαμε επίσης την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να σημειώνει ότι πολλές εισηγμένες δεν έχουν προχωρήσει σε προβλέψεις έναντι ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων, όταν μάλιστα υπήρχε εταιρία που κρατούσε, από λογιστικής πλευράς, στον «αέρα» μέχρι πρότινος φορολογικό πρόστιμο εκατ. ευρώ εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.

Είδαμε επίσης τη ΝΕΛ να βγαίνει εκτός διαπραγμάτευσης και τις Compucon - Σπύρου να τίθενται σε καθεστώς επιτήρησης, αμέσως μετά τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων εξαμήνου.

Τα πράγματα πάντως είναι τόσο απλά... Μετά τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων θα αρχίσει η προσεκτική «εξέτασή» τους και όπως κάποιοι υποστηρίζουν, τότε ίσως να δούμε και άλλα πράγματα να βγαίνουν στη φόρα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v