Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2008

Άδικη & αντισυνταγματική η φορολόγηση υπεραξίας!

Άδικη & αντισυνταγματική η φορολόγηση υπεραξίας!
Η φορο-επιδρομή Αλογοσκούφη (ας μας συγχωρέσει ο κ. υπουργός, αλλά έτσι ακριβώς την έχουν αντιληφθεί οι… πάντες, με ό,τι προσωπικό πολιτικό κόστος αυτό συνεπάγεται!) φαίνεται ότι τουλάχιστον σε ορισμένα σημεία της βρίσκει οργανωμένες αντιστάσεις.

Ένα από τα σημεία αυτά είναι η φορολόγηση της υπεραξίας μετοχών για την οποία όπως προκύπτει, σύμφωνα με τα όσα έλεγε χθες το απόγευμα στη στήλη ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης (εικονιζόμενος στη φωτό), υπάρχει σοβαρό θέμα αντισυνταγματικότητας αλλά και αντίθεσης προς το κοινοτικό δίκαιο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει ήδη πάρει απόψεις από συνταγματολόγους κι άλλους νομικούς και πως συντόμως θα πρέπει να αναμένονται και επίσημες πλέον γνωματεύσεις επί του θέματος.

Διότι η φορολογική διάταξη για την υπεραξία από πώληση μετοχών ΔΕΝ προβλέπει συμψηφισμό των ζημιών από πώληση μετοχών, όπως ρητά αναφέρει το άρθρο 16.

Κοινώς, αν αγοράσεις κάποιες μετοχές, τις πουλήσεις και κερδίσεις μέσα στο 2009 πληρώνεις φόρο. Αν πάλι μέσα στο 2009 αγοράσεις κάποιες μετοχές και τις πουλήσεις με χασούρα… ας πρόσεχες. Η ζημία σου δεν θα συμψηφιστεί με τα κέρδη σου όπως γίνεται σε προχωρημένες χώρες του εξωτερικού.

Διότι στην Ελλάδα το κράτος πρέπει να κερδίζει και οι πολίτες να χάνουν!

Υ.Γ.: Δεν ξέρω πόσοι πρόσεξαν ότι το κράτος… βιάζεται κιόλας να πάρει τα φράγκα. Έτσι σχετικές δηλώσεις θα πρέπει να γίνονται από την Ελληνικά Χρηματιστήρια κάθε… δίμηνο, ενώ σε άλλες χώρες που έχουν φόρο υπεραξίας (κάποιες με ειδικά κίνητρα διακράτησης) αυτή η εκκαθάριση γίνεται μία φορά τον χρόνο!

Έλεος…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v