Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2002

Τα τρελά... ”γλέντια” στον Κεράνη

Αν διαβάζω καλά τις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή λογιστή κ. Αγγελου Αγγελόπουλου που υπογράφει το πιστοποιητικό που συνοδεύει τον ενοποιημένο ισολογισμό της ”Κεράνης” στην πειραιώτικη εταιρία - κληρονόμο της ιστορικής καπνοβιομηχανίας - έχει γίνει ... γλέντι και μάλιστα γλέντι μετά μουσικής.

Κατ΄αρχήν , το πιστοποιητικό που συνοδεύει τον ενοποιημένο ισολογισμό της εισηγμένης εταιρίας μάλλον θα πρέπει να είναι το πιό μακροσκελές απ΄όλα όσα έχουν δημοσιευθεί για τους ισολογισμούς των εισηγμένων του 2001.

Για να χωρέσει, βεβαίως, έχει ”σμικρυνθεί” το μέγεθος των γραμμάτων και η ανάγνωση των παρατηρήσεων προϋποθέτει μεγενθυτικούς φακούς. Παρ΄όλα αυτά δύο - τρείς παρατηρήσεις βγάζουν μάτι. Οπως για παράδειγμα ότι πληρώθηκε σε εταιρία του εξωτερικού (”γνωστών άγνωστων” συμφερόντων...) το ποσό των 235 χιλιάδων ευρώ για υπηρεσίες έρευνας και διαφήμισης ( ο κ. Αγγελόπουλος αμφισβητεί την εν λόγω υπηρεσία διότι παρά την έρευνα που πραγματοποίησε δεν βρήκε κανένα σχετικό παραστατικό ή έγγραφο για το είδος της ”έρευνας και διαφήμισης”.

Οτι μέλη του Δ.Σ κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου ”αντλησαν” απο τα ταμεία της εισηγμένης ή θυγατρικών της το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ , ποσό το οποίο είναι απαιτητό απο την τωρινή διοίκηση.

Αν κάποιος είχε τον χρόνο και την διάθεση να αθροίσει όλα αυτά τα ποσά που ”υποδεικνύει” ο ορκωτός ελεγκτής όχι μόνον θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι ”γλεντοκόποι” κυριάρχησαν σε μία εταιρία που παρουσιάζει την μεγαλύτερη δυνατή μετοχική διασπορά αλλά και θα συνηγορούσε και στην εκτίμηση ότι οι ”γλεντοκόποι” δεν μπορούν να παραμένουν ατιμώρητοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v