Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2003

ΙΚΟΝΑ: Το… μυστηριώδες deal με τα EXPERT

Για πρώτη φορά, εξ όσων γνωρίζει ο Χαμαιλέων, μία εισηγμένη εταιρία λιανικής εγκαταλείπει το εμπορικό της σήμα, για να γίνει… franchisee μίας άλλης, μη εισηγμένης εταιρίας!!!

Πρόκειται βεβαίως για την Εικόνα Ήχος, η οποία, κατόπιν μιας περιόδου δυσμενών οικονομικών αποτελεσμάτων, ανακοίνωσε ότι γίνεται μέτοχος της EXPERT με την οποία και θα συνεργαστεί ”στρατηγικά”.

Σε συνέντευξη που ακολούθησε, (από την πλευρά της… EXPERT), εκπρόσωποι της MH-εισηγμένης εταιρίας, είπαν πολλά και διάφορα… αόριστα, παρουσία ηγετικού στελέχους της ΕΙΚΟΝΑ-ΗΧΟΣ.

Ουδέν συγκεκριμένο οικονομικό στοιχείο δόθηκε όμως ως προς τα οφέλη που θα έχει η εισηγμένη, πλην της γνωστοποίησης ότι η ΕΙΚΟΝΑ-ΗΧΟΣ αποκτά μόλις το… 4% της EXPERT Προμηθευτικής με option για το 7%, έναντι μάλλον ευτελούς τιμήματος !!!

Ούτε αναλυτική ανακοίνωση προς τον Τύπο ή το Χρηματιστήριο εκδόθηκε από την εισηγμένη, ούτε υπήρξε από τη δική της πλευρά κάποια συνέντευξη Τύπου.

Kι όμως, πρόκειται για ένα εταιρικό γεγονός με εξαιρετικά μεγάλη σημασία.

Μήπως δεν έχουν καταλάβει ότι είναι εισηγμένη η εταιρία κι άρα έχουν υποχρέωση ενημέρωσης των μετοχών τους;

Διότι μια τέτοια συμφωνία, που αφορά τόσο το σκέλος των αγορών όσο και των πωλήσεων, με λίγο πολύ τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο, μπορεί να σημαίνει έως και πλήρη απώλεια της ”εταιρικής ανεξαρτησίας” της εισηγμένης, ενώ κάλλιστα μπορεί να επηρεάζει τα περιθώρια κέρδους της… ποικιλοτρόπως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v