Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2002

Αυτή την... ”Κύμη” ποιός θα την πάρει;

Το ερώτημα του τίτλου, σε καμμία περίπτωση δεν είναι ρητορικό. Κι αυτό γιατί ο ”Μπουτάρης” μπορεί να έκλεισε την συμφωνία με την εμφιαλώτρια του νερού ”Κύμη” (η εταιρία φέρει την επωνυμία ”Κύμη Εμφιαλωτική ΕΠΕ”) προκειμένου να εξαγοράσει το 51 % της εμφιαλώτριας εταιρίας αλλά δικαιώματα (τι και ποιά δικαιώματα δεν γνωρίζω επακριβώς) φαίνεται να διαθέτει και ο ”Κεράνης”.

Εμείς νομικοί δεν είμαστε και ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε. Γι΄ αυτό και περιοριζόμαστε στα απολύτως εμφανή και δημοσιευμένα στοιχεία:

Η ανακοίνωση της ”Μπουτάρης” για την εξαγορά της εμφιαλώτριας εταιρίας του νερού ”Κύμη” είναι γνωστή και άμεσα διαθέσιμη στις ιστοσελίδες των χρηματιστηριακών ανακοινώσεων του ΧΑΑ (www.ase.gr) ή και στην αναζήτηση του www.euro2day.gr. H διοίκηση της εισηγμένης συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη της εμφιαλώτριας (τον κ. Γλυκό) να προχωρήσει στην σταδιακή απόκτηση ποσοστού έως 71%.

Πιο συγκεκριμένα, η ”Μπουτάρης” θα αποκτήσει αρχικά το 51% του υφιστάμενου εταιρικού κεφαλαίου και μετά τη μετατροπή της Ε.Π.Ε σε ανώνυμη εταιρία (μέσω αύξησης του εταιρικού της κεφαλαίου), θα αποκτηθεί και το υπόλοιπο 20%. Παράλληλα, αποφασίσθηκε να περάσει η διανομή του εμφιαλωμένου νερού με το brand name ”Κύμη” στην θυγατρική εταιρία της ”Μπουτάρης”, την ”Μύθος Ζυθοποϊα Βορείου Ελλάδος”.

Απο την άλλη πλευρά, η εισηγμένη ”Κεράνης Συμμετοχών” διαθέτει μία θυγατρική εταιρία ( έστω και σε αδράνεια σύμφωνα με τις σημειώσεις του τελευταίου ενοποιημένου ισολογισμού της) η οποία φέρει την επωνυμία ”Νερά Κύμη Α.Ε”.

Τέτοια σύμπτωση θα πείτε και προφανώς δεν έχετε άδικο. Γιατί δεν πρόκειται περί συμπτώσεως. Απλώς, το νερό ”Κύμη” ανήκε στον Ομιλο της ”Κεράνης” - αγοράσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 - απο την τότε διοίκηση Μανώλη Κυπριανίδη και ”επέστρεψε” λίγα χρόνια αργότερα στον αρχικό του ιδιοκτήτη αφού είχε εγκαταληφθεί στο μεταξύ το σχέδιο της διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της παραδοσιακής καπνοβιομηχανίας.

Το νερό μπορεί να πωλήθηκε απο την ”Κεράνης”, αλλά η εταιρία που έφερε την επωνυμία - που παραπέμπει ευθέως στο συγκεκριμένο brand name - παρέμεινε ως εταιρική οντότητα, έστω κι αν δεν ασκεί καμμία δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.

Το τι θα συμβεί ή ακόμη καλύτερα πώς θα ”ξεμπλέξουν” το ”κουβάρι” της ”συνωνυμίας” οι νέοι , οι παλιοί και οι ... παλαιότεροι ιδιοκτήτες ένας Θεός γνωρίζει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v