Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2008

H Alapis η αναθεώρηση προβλέψεων και το buy back

H Alapis η αναθεώρηση προβλέψεων και το buy back
Σε ανοδική αναθεώρηση πρόβλεψης μεγεθών 2008 θα «υποχρεωθεί» να προβεί η Alapis εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά της PNG Γερολυμάτος

Το guidance σήμερα προβλέπει για το 2008 ενοποιημένα καθαρά κέρδη 160 εκατ. ευρώ, EBITDA 250 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 900 εκατ. ευρώ.

Μετά την απόκτηση του 99,33% της PNG Γερολυμάτος (για την ακρίβεια του μέρους των δραστηριοτήτων της εταιρίας που πωλούνται στην Alapis) οι ενοποιημένες pro forma πωλήσεις 2008 αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,15 δισ. ευρώ.

Και αυτό γιατί το 2007 η PNG Γερολυμάτος εμφάνισε πωλήσεις 225,7 εκατ. ευρώ και φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση πώλησης, αναμένεται να εμφανίσει οργανική ανάπτυξη πωλήσεων τουλάχιστον 20%.

Τα pro forma EBITDA της Alapis αναμένεται να ξεπεράσουν τα 280 εκατ. ευρώ καθώς το μέρος των δραστηριοτήτων της Γερολυμάτος που εξαγοράζεται αναμένεται να εμφανίσει ΕBITDA της τάξης των 38 εκατ. ευρώ.

Για τα κέρδη μένει να φανεί καθώς το factoring της Γερολυμάτος επιβάρυνε την εταιρία με υψηλούς τόκους και πιθανώς μία από τις πρώτες κινήσεις της Alapis να είναι η αντικατάσταση ή η αποπληρωμή του.

Σημειώνεται ότι και χωρίς την εξαγορά η διοίκηση της Alapis ήδη από το road show της EXAE στο Λονδίνο είχε αφήσει «ψήγματα» ότι ενδέχεται μετά τα αποτελέσματα 9μήνου να προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση πρόβλεψης 2008

Τέλος, η συμφωνία με τη Γερολυμάτος εξασφάλισε στην Alapis και στήριξη στη μετοχή της.

Τα μισά από τα χρήματα (198,6 εκατ. ευρώ) που έλαβε ως αντάλλαγμα για να πουλήσει την εταιρία του ο κ. Π. Γερολυμάτος τα έβαλε στην Alapis αγοράζοντας 80 εκατ. μετοχές (το 8,15% του μετοχικού κεφαλαίου της) στην τιμή του 1,25 ευρώ ανά μετοχή.

Buy Back και Λ. Λαυρεντιάδης αθροιστικά έχουν αγοράσει το τελευταίο διάστημα περίπου 62 εκατ. μετοχές της Alapis. Επαναπατρίζεται το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v