Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Έκλεισε το deal με Γερολυμάτο

Συμφωνία για την απόκτηση αρχικώς του 48,67% της Γερολυμάτος και προσυμφωνία για το υπόλοιπο 50,66% ανακοίνωσε η Alapis. Στα 198.666.667 ευρώ διαμορφώθηκε το συνολικό τίμημα.

Alapis: Έκλεισε το deal με Γερολυμάτο
Συμφωνία για την απόκτηση αρχικώς του 48,67% της Γερολυμάτος και προσυμφωνία για το υπόλοιπο 50,66% ανακοίνωσε η Alapis. Στα 198.666.667 ευρώ διαμορφώθηκε το συνολικό τίμημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: "Η ALAPIS ABEE ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου της, επιτεύχθηκε συμφωνία για την αγορά αρχικώς του 48,67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με την επωνυμία "ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" (στο εξής η "ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ"), ενώ προσυμφωνήθηκε η αγορά επιπλέον ποσοστού 50,66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ. Η αγορά του επιπλέον ποσοστού τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το συνολικό τίμημα για την ως άνω συναλλαγή ανέρχεται στο ποσό των 198.666.667 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης και του επιπλέον ποσοστού, η ALAPIS ΑΒΕΕ θα κατέχει συνολικά ποσοστό 99,33% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η εν λόγω εξαγορά δεν περιλαμβάνει τις δραστηριότητες των θυγατρικών εταιριών του εξωτερικού και ορισμένες διεθνείς δραστηριότητες της ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ.

Η σημερινή διοίκηση της ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στη μέχρι τώρα ανάπτυξη της εταιρίας, θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της σε αυτήν, συνεισφέροντας στη δυναμική και περαιτέρω επέκτασή της. Στην επιχείρηση απασχολούνται συνολικά περίπου 1.100 άτομα, πλήρως εκπαιδευμένα και ικανά να υποστηρίξουν και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των συνεργατών της και της ALAPIS AΒΕΕ.

Στο πλαίσιο της ως άνω συμφωνίας, ο ιδρυτής της ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ κ. Παναγιώτης Γερολυμάτος θα παραμείνει ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ, ενώ ο κ. Νικόλαος Γερολυμάτος θα παραμείνει ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Ο όμιλος της ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ διανέμει, αντιπροσωπεύει και παράγει μια ευρεία γκάμα προϊόντων υγείας και ομορφιάς. Διατηρώντας συνεργασίες και στρατηγικές συμμαχίες με μεγάλες διεθνείς εταιρίες και αντιπροσωπεύοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων με αποκλειστική διανομή, ο όμιλος της ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ κατέχει κυρίαρχες θέσεις στους τομείς όπου δραστηριοποιείται. Εκτός από τη διανομή και το marketing προϊόντων υγείας και ομορφιάς, ο όμιλος της ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ παρέχει υπηρεσίες Logistics και Facon.

Ο όμιλος της ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ αποτελείται από τις εξής επιχειρηματικές μονάδες: Φάρμακα, Καλλυντικά, OTC, Διαγνωστικά, Κτηνιατρικά, Προϊόντα Ευρείας Διανομής, Φαρμακαποθήκη ΓΕΡΟΛΦΑΡΜ και Services (Logistics και Facon).

Κατά το έτος 2007 ο όμιλος της ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ είχε πωλήσεις 225,7 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών, αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) 26,6 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 15,2 εκατ. ευρώ. Κατά τη χρήση του 2008 αναμένεται ο όμιλος της ΠΝΓ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ να έχει οργανική ανάπτυξη στον κύκλο εργασιών, στο EBITDA και στα λειτουργικά αποτελέσματα τουλάχιστον 20%.

Οι διοικήσεις των δύο εταιριών εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία, η οποία θα ισχυροποιήσει τους δύο ομίλους στον χώρο της υγείας και της ομορφιάς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v