Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2003

Ερχεται η δημόσια εγγραφή της… EΣΧΑ!

Αυτό ακριβώς αναφέρει εκτενής χθεσινή χρηματιστηριακή ανακοίνωση της εταιρίας, σύμφωνα με την οποία η πρόσφατη έκτακτη συνέλευση αποφάσισε να γίνει μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, με την έκδοση πάνω από 5,6 εκατ. νέων μετοχών, οι οποίες βέβαια είναι πολύ περισσότερες από τα 4,48 εκατ. μετοχές που υπάρχουν σήμερα.

Η αύξηση αυτή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα γίνει με δημόσια εγγραφή, που θα έχει σύμβουλο, ανάδοχο και όλα τα… προβλεπόμενα, αλλά θα υπάρχει και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Κάτι το οποίον, εξ όσων θυμάται ο Χαμαιλέων, δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Από τη συγκεκριμένη αύξηση (αυτό δεν το αναφέρει η ανακοίνωση) προσδοκάται η εισροή κεφαλαίων ύψους έως και 28 εκατ. ευρώ.

Θα προηγηθεί βεβαίως άλλη αύξηση, που θα γίνει με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών κι από την οποία θα προκύψουν νέες δωρεάν μετοχές για τους ήδη υφιστάμενους μετόχους (αυξάνοντας τον αριθμό μετοχών στα 5,6 εκατ. τεμάχια και στα 11,2 εκατ. συνολικά, μετά την ολοκλήρωση και των δύο αυξήσεων), ενώ προβλέπεται και η σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους ”μόλις”… 50 εκατ. ευρώ, για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρίας.

Εμείς τι να πούμε. Ο κ. Αλλαμανής είναι ”μαχητής” στα δύσκολα και προφανώς δίνει πολυσύνθετη μάχη.



Ελπίζουμε να την κερδίσει.

Γιατί αλλιώς δεν θα χάσει μόνον αυτός, μα και πολλοί… άλλοι. Ορισμένοι δε εξ αυτών ενδέχεται να χάσουν μεγάλα ποσά. Τόσο μεγάλα που ίσως να μην μπορούν καν να τα δικαιολογήσουν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v