Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2003

Ενός ”κακού” κι άλλα έπονται

Λεγόταν παλιότερα, μετά την κατακρήμνιση της Σοφοκλέους, ότι θα γίνουν πλούσιοι οι… δικηγόροι από τις αγωγές των επενδυτών ενάντια σε χρηματιστές και επιχειρηματίες. Τελικώς τα γεγονότα δεν επιβεβαίωσαν παρά έως ένα μάλλον περιορισμένο βαθμό αυτή την άποψη.

Τουναντίον, φαίνεται πως περισσότερο ωφελημένοι θα βγουν τελικώς οι συνάδελφοί τους δικηγόροι του… οικογενειακού δικαίου, μια και τα διαζύγια επωνύμων επιχειρηματιών (που προφανώς έχουν και σημαντικότατη οικονομική διάσταση) δείχνουν να λαμβάνουν τη μορφή… χιονοστιβάδας.

Η στήλη έχει γνώση για τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, οι πρωταγωνιστές των οποίων έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Έπαιξαν, ο καθένας στο χώρο του, πρωταγωνιστικό ρόλο στις ”προσδοκίες” και στα ”ράλι” των υπεραξιών.

Και μετά ήλθαν τα… ζόρια.

Σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις, η λύση του έγγαμου βίου θα μπορούσε, είτε άμεσα είτε έμμεσα, να επιδράσει αρνητικά στη… γενικότερη πορεία των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών, ενώ στις άλλες δύο, τέτοιος κίνδυνος δεν φαίνεται να υφίσταται, ασχέτως των όποιων ”απωλειών” σε προσωπικό επίπεδο.

Όπως και να ’χει, η ραγδαία ανατροπή του κλίματος της ευφορίας φαίνεται ότι είχε την επίδρασή της όχι μόνον στις εισηγμένες ”αξίες”, αλλά και στις οικογενειακές ”εστίες”. Γεγονός που μας οδηγεί να παραφράσουμε τη γνωστή ρήση σημειώνοντας ότι ”ενός κακού, κι… άλλα έπονται”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v