Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2003

Αποκεφαλισμοί με το... γάντι στη ΣΩΛΚ

Σιγά σιγά και… διπλωματικά πέφτουν τα… κεφάλια στη Σωληνουργεία Κορίνθου μετά την επέλαση της ΣΙΔΕΝΟΡ.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι πλέον εμφανέστατα ο βασικότερος μέτοχος της εταιρίας, έχοντας αυξήσει το ποσοστό του πρώτα σε 37% (τον Ιούνιο) και εν συνεχεία σε 48,49% (υπενθυμίζεται ότι αν ξεπεράσει το 50% θα πρέπει να υποβάλει δημόσια προσφορά).

Στην αρχή ήταν η τοποθέτηση νέου γενικού διευθυντή, θέση που ανέλαβε ο από την ΚΛΩΝΑΤΕΞ προερχόμενος, αλλά έχων πλούσια εμπειρία σε σοβαρές εταιρίες του εξωτερικού, κ. Χαρ. Βατίστας, ενώ ο κ. Κ. Μητρόπουλος πραγματοποίησε ”μετάβαση” στο πόστο του διευθύνοντος συμβούλου, η οποία έδινε την αίσθηση της... ”αναβάθμισης” στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης.

Θυμίζουμε σχετικά ότι η οικογένεια Μητρόπουλου εμφανιζόταν παλαιότερα να έχει το βασικό ποσοστό στη Σωληνουργεία, αλλά και το γενικό πρόσταγμα, πριν βεβαίως πάρουν την κάτω βόλτα τα αποτελέσματα και πριν συμβεί το πολύνεκρο ατύχημα.

Χθες, όμως, μάθαμε ότι η θέση του διευθύνοντος συμβούλου… καταργήθηκε(!), με αποτέλεσμα ο κ. Κ. Μητρόπουλος να φέρει πλέον την ιδιότητα του μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και αυτή του ”προέδρου συμβουλευτικής επιτροπής, αρμόδιας για την εισήγηση προς το διοικητικό συμβούλιο προτάσεων για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της εταιρείας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, εκτελεστικό μέλος παραμένει, μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος της εταιρίας, κ. Αθαν. Μητρόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v