Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2008

EN.A.: Καλές εταιρίες... ανύπαρκτοι τζίροι

EN.A.: Καλές εταιρίες... ανύπαρκτοι τζίροι
Μπορεί να έγινε καλή προεργασία και, πράγματι, πολλές από τις εισηγμένες εταιρίες στην ΕΝ.Α. να μπήκαν σε αρκετά ελκυστικές αποτιμήσεις.

Μπορεί επίσης αρκετές από αυτές που από χρηματιστηριακής πλευράς θεωρούνται «μικρές», στους κλάδους τους να σημειώνουν κέρδη ανάλογα ή και υψηλότερα από αυτά πολλών «μεγάλων» (ενδεικτικά παραδείγματα αυτά της Epsilon Net και της Entersoft, που και φέτος αναμένεται να σημειώσουν πολύ υψηλές κερδοφορίες και μάλιστα σαφώς ανώτερες των αντίστοιχων περυσινών).

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, το γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές της κανονικής αγοράς έχουν χάσει περισσότερο από το 50% της αξίας τους, όταν οι τίτλοι της ΕΝ.Α. είτε διατηρούνται σε σταθερά επίπεδα είτε έχουν καταγράψει περιορισμένες απώλειες, έχει αλλάξει τα δεδομένα των συγκρίσεων στις αποτιμήσεις.

Έτσι, έχουμε δύο λόγους για την περιορισμένη -έως και ανύπαρκτη- εμπορευσιμότητα των μετοχών στην ΕΝ.Α. Πρώτον, τη χαμηλή διασπορά τους. Και δεύτερον, το γεγονός ότι αρκετές από αυτές θεωρούνται σήμερα υπερτιμημένες έναντι των αντίστοιχων εισηγμένων της «κανονικής» αγοράς.

Υ.Γ. 1: Από την ημέρα εισαγωγής της Performance μέχρι σήμερα, μόλις 2.700 μετοχές της έχουν αλλάξει χέρια και, αν δεν κάνουμε λάθος, όλες κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της...

Υ.Γ. 2: Η Envitec τον τελευταίο μήνα έχει πραγματοποιήσει μία συναλλαγή 200 τεμαχίων και η Doppler δύο συναλλαγές 360 τεμαχίων αθροιστικά.

Υ.Γ. 3: Η Euroxx Χρηματιστηριακή εμφανίζει σχετικά καλή εμπορευσιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v