Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2002

Πωλείται ”περίπτερο” επί της οδού Σοφοκλέους

Καλώς ή κακώς, ο τίτλος του σχολίου δεν αφορά τα γνωστά στους θιασώτες του ΧΑΑ πραγματικά περίπτερα της οδού Σοφοκλέους.

Βλέπετε, χθες είχαμε την τελευταία συνεδρίαση μιας ”κουτσής” εβδομάδας τριών εργάσιμων χρηματιστηριακά ημερών, αλλά και ενός μήνα με πολύ λιγότερες συνεδριάσεις από το κανονικό.

Κι αν μάλιστα κρίνουμε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο! Ας μην απατώμεθα από τον τζίρο των 106 εκατ. ευρώ (πενιχρός ούτως ή άλλως σε σχέση ακόμη και με το πρόσφατο παρελθόν), ο οποίος άλλωστε ήταν ενισχυμένος από σειρά πακέτων, κι ας δούμε κάποια άλλα ”στατιστικά”.

Εχουμε λοιπόν τα εξής δυσάρεστα. Χθες 12 εισηγμένοι τίτλοι δεν έκαναν απολύτως καμία πράξη. Σε 38 μετοχές ο όγκος συναλλαγών ήταν κάτω από το πενιχρό νούμερο των 500 τεμαχίων, ενώ 109 μετοχές (σχεδόν το 1/3 της αγοράς) δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το... φράγμα των 5.000 τεμαχίων.

Μήπως προτιμάτε να δούμε τις αξίες συναλλαγών; Τα πράγματα δείχνουν ακόμη πιο απογοητευτικά. Ας πάρουμε για παράδειγμα πόσοι από τους εισηγμένους τίτλους δεν έκαναν τζίρο πάνω από 3.000 ευρώ (ποσό αντίστοιχο του 1 εκατ. δρχ.). Χθες υπήρξαν 26 τίτλοι στους οποίους θα ήσασταν... ”μεγαλοεπενδυτές” τοποθετώντας αυτό το... εξωφρενικό ποσό, αφού θα διπλασιάζατε τον τζίρο (πιθανώς να την... χειραγωγούσατε κιόλας)! Ομοίως κάτω από το όριο των 6.000 ευρώ έμειναν χθες μόλις... 48 εισηγμένοι τίτλοι!

Κι αν αυτά σας φαίνονται ”περιφερειακά φαινόμενα” που αφορούν ένα μικρό τμήμα της αγοράς, σας πληροφορώ ότι περισσότερες από 130 μετοχές έκαναν χθες τζίρο μικρότερο από 30.000 ευρώ, ήτοι μόλις 10,2 εκατ. ...ψωροδραχμούλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v