Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2003

ΠΑΝΦ: Η τιμή και το άγχος του… μερίσματος

Από την άλλη πλευρά, ίσως θα ήταν καλό να υπολογίσουν οι εμπλεκόμενοι τι ποσό μερίσματος αντιπροσωπεύει το 6% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εισηγμένης, διότι ως μέτοχος με ποσοστό άνω του 70% η ”προτείνουσα” μπορεί αν θέλει να το περιορίσει εφεξής σε αυτά τα επίπεδα, ανεξαρτήτως των κερδών που θα εμφανίζει. Που σημαίνει συνολικό μέρισμα της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ για 540 εκατ. μετοχές!!!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήδη είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι η Intracom δεν είχε τις ”αντοχές” να παίξει σε έναν… μαραθώνιο κόντρα στη μαμά Vodafone και αποδέχτηκε τα 6,18 ευρώ έναντι των… 7 ευρώ που μέχρι πρότινος διέρρεαν οι φίλα προσκείμενες σε αυτήν πηγές ότι προσδοκούσε.

Υπάρχουν μήπως άλλοι ”παίκτες”, μικροί και… μεγάλοι επενδυτές, που να τις έχουν;

Ο χρόνος θα δείξει.

Προς ώρας, να σημειώσουμε ότι η μέση σταθμική τιμή χθες ήταν στα € 6,17, μία ”ανάσα” πιο κάτω από την τιμή της δημόσιας προσφοράς, με όγκο συναλλαγών που αντιστοιχούσε στο 0,9% της εταιρίας.

Αν τη δείτε (την τιμή) να ανεβαίνει, τότε θα γίνει… τζέρτζελο.

Κάτι που ίσως δεν θα είναι αδικαιολόγητο aν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα τελευταία ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα της εταιρίας, αλλά και το γεγονός ότι το προσφερόμενο premium είναι μόλις... 2,4% επί της μέσης χρηματιστηριακής τιμής του τελευταίου εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v