Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2008

Unibios: Ποντάροντας στο… νερό!

Unibios: Ποντάροντας στο… νερό!
Αρκετά κάτω από τα 30 λεπτά έχει υποχωρήσει η τιμή του τίτλου της Unibios (πρώην Βιοσώλ) και έτσι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, που είχε ψηφιστεί το καλοκαίρι, φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί με τις παρούσες συνθήκες (οι νέες μετοχές δεν μπορούν να διατεθούν κάτω από την ονομαστική αξία του τίτλου που είναι 30 λεπτά).

Μικρό το κακό, βέβαια, υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη, καθώς οι μέχρι τώρα εξαγορές που υλοποιήθηκαν και οι νέες εργασίες που σχεδιάζονται σε τέσσερις χώρες μπορούν να χρηματοδοτηθούν με τα υπάρχοντα κεφάλαια της Unibios. Τα νέα κεφάλαια προορίζονται για νέες επιθετικές κινήσεις.

Πέρα όμως από την αύξηση κεφαλαίου, στην εισηγμένη "έχει μπει στο τραπέζι" και μια πρόταση για έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου, ωστόσο κάτι τέτοιο φυσικά θα χρειαστεί έγκριση γενικής συνέλευσης.

Πέραν αυτών και παρά τη δύσκολη συγκυρία της αγοράς, η διοίκηση της εισηγμένης έχει θέσει στόχο την ενημέρωση και την προσέγγιση παραγόντων της ευρύτερης επενδυτικής κοινότητας και για τον σκοπό αυτόν, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η παρουσίαση της εταιρίας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Βασικά επιχειρήματα της διοίκησης είναι το "συμμάζεμα" της παλιάς Βιοσώλ και κυρίως οι προοπτικές ανάπτυξης στον κλάδο του νερού, με τα αποτελέσματα του έτους να αναμένονται αρκετά καλύτερα από αυτά του εννεαμήνου.

Η Unibios φαίνεται ότι φέτος έχει δυνατότητες να αποτελέσει ένα από τα πολύ λίγα turn around stories της Σοφοκλέους.

Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v