Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2008

Σφηνάκια για ΧΑ, Alpha Trust και Forthnet

Σφηνάκια για ΧΑ, Alpha Trust και Forthnet
Χ.Α. - LONG ONLY: Ίσως το χειρότερο χτύπημα που δέχεται τους τελευταίους μήνες το Χ.Α. είναι η αποχώρηση των μακροπρόθεσμου ορίζοντα θεσμικών κεφαλαίων.

Αμοιβαία, pension funds, ασφαλιστικές εγκαταλείπουν σταδιακά την Ελλάδα ρευστοποιώντας ή μειώνοντας δραστικά πολύχρονες θέσεις τους. Τακτική που επιτείνεται το τελευταίο δίμηνο (περίοδος αναδιαρθρώσεων) και πέρα από το γεγονός ότι κρατά καθηλωμένο το Χ.Α., πλήττει καίρια τους σχεδιασμούς αρκετών εισηγμένων.

Σε μια περίοδο δοκιμασίας, το να χάνεις σταθερούς μετόχους δεν είναι και λίγο, όταν μάλιστα οι ελληνικές τράπεζες ίσως υποχρεωθούν να προχωρήσουν και σε αυξήσεις κεφαλαίου με μετρητά εντός του 2009.

ALPHA TRUST: Τη διαχείριση δύο αμοιβαίων κεφαλαίων της ασφαλιστικής Interlife ανέλαβε η Alpha Trust ΑΕΠΕΥ. Πρόκειται για δύο μικρού ενεργητικού Α/Κ στα οποία η ασφαλιστική τοποθετεί μέρος των διαθεσίμων της. Τη διαχείρισή τους μέχρι πρόσφατα είχε η Proton ΑΕΔΑΚ.

FORTHNET: Τελείωσαν οι πωλήσεις του γαλλικού χαρτοφυλακίου που ταλαιπώρησε για έναν σχεδόν μήνα τη μετοχή, εξ ου και η άμεση ανοδική αντίδραση.

Τα τελευταία 1,4 εκατ. τεμάχια Forthnet που είχε ο Γάλλος τα πούλησε μεσοβδόμαδα. Ο αγοραστής, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν Ολλανδός (όχι το ABP Stichting).

Κλιμάκιο στελεχών της Emirates International Telecommunications LLC, βασικού μετόχου της Forthnet με 34%, βρέθηκε μεσοβδόμαδα στην Αθήνα για ενημέρωση από τη διοίκηση της Forthnet και δύο-τρεις ακόμη επαφές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v