Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2008

Δυνατά στο factoring η Εθνική

Δυνατά στο factoring η Εθνική
Με νέες γραμμές χρηματοδότησης ύψους ως 200 εκατ. ευρώ "προικοδοτεί" το τμήμα διαχείρισης επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring) η Εθνική Τράπεζα, διεκδικώντας μερίδιο αγοράς σε εργασίες που μέχρι πρόσφατα δεν αποτελούσαν προτεραιότητά της.

Η Εθνική αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της ρευστότητας έχει κερδίσει ήδη μεγάλους πελάτες στο corporate, κυρίως χάρη στην ηπιότερη ανατιμολόγηση γραμμών βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε σχέση με άλλες τράπεζες. Η δυσκολία που επικρατεί στην αγορά της επιτρέπει να διευρύνει και τις εργασίες της στο factoring καθώς οι χρόνοι είσπραξης των απαιτήσεων έχουν επιδεινωθεί.

Κατασκευαστικές και φαρμακευτικές εταιρίες που εξαρτώνται από τις πληρωμές του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν δει τον μέσο χρόνο είσπραξης απαιτήσεων να εκτινάσσεται ως και πάνω από 12 μήνες, ενώ στην υπόλοιπη αγορά ο μέση διάρκεια πληρωμής φθάνει και ξεπερνά πλέον τις 200 ημέρες

Οι επιχειρήσεις πιέζονται για ρευστά και η εκχώρηση απαιτήσεων αποτελεί διέξοδο ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο όπου το κόστος δανεισμού για να χρηματοδοτηθεί το κεφάλαιο κίνησης παραμένει υψηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v